Dans & disco kinderfeestje voor meisje van 8 jaar

Ook dit jaar vond ik het best weer lastig om iets leuk te bedenken voor het kinderfeestje van mijn dochter. 2 dingen die ik in gedachten had waren al voorbij gekomen bij vriendinnetjes. Ze is ook aan het einde van het schooljaar jarig, dus dan zijn er al vele feestjes geweest.

Dansen & disco
Ik ging speuren op het web naar iets leuks in de buurt. Het duurde even voordat ik iets gevonden had, maar toen kwam ik een leuk kinderfeestje tegen bij een dansschool bij ons in de buurt. Dansen, disco en spelletjes. Dat klinkt leuk. Mijn dochter en volgens mij ook al haar vriendinnetjes zijn dol op dansen. We konden er zelfs frietjes eten en een zakje snoep, chips en ranja zit erbij. Dus contact opgenomen en geboekt!

Uitnodigen
De uitnodiging voor het kinderfeestje deden we er een week of 5 / 6 van tevoren uit. Ze wordt zelf ook door wat jongens uitgenodigd voor hun feestje, maar zelf wilde ze alleen meisjes vragen.

Thuis beginnen
Het programma bij de dansschool duurt 2,5 uur. Daarom kwamen de meiden eerst bij ons thuis, anders vond ik het een beetje kort. Thuis heb ik dus nog een kort programmaatje bedacht:

– 13.00 uur: Ontvangst + ranja + (zelfgebakken) wafels versieren
– 13.20 uur: Ballonnen prikken / cadeautjes uitpakken (zie toelichting hieronder)
– 13.40 uur: Versieren met glow in the dark tattoo’s + glitters
– 14.00 uur: In de auto, op weg naar dansschool
– 14.30 uur: Dansen, disco & spelletjes bij dansschool
– 16.30 uur: Frietjes eten
– 17.00 uur: Naar huis brengen

Ballonnen prikken
Ik vind het altijd leuk om een spelelement aan het uitpakken van de cadeautjes toe te voegen. Dit keer deden we dit met ballonnen. Mijn dochter schreef alle namen van de kinderen op een klein stukje papier. Deze stopten we in een ballon en die blies ik vervolgens op. Ik deed er ook wat ballonnen bij waar geen naambriefje in zat of een fopbriefje. De kinderen mochten allemaal om de beurt een ballon kapot prikken. Vonden ze erg leuk om te doen, er werd volop gelachen. De ballonnen lagen gewoon op de grond. Als de naam werd voorgelezen ging diegene haar cadeautje(s) pakken.


Tattoo’s & glitters
Aangezien het in de dansschool vrij donker is en de dame zei dat ze ook wat spelletjes gingen doen met lichtgevende items, kwam ik op het idee om de kinderen ook glow in the dark tattoo’s aan te bieden. Ik bestelde allemaal verschillende soorten. Ze mochten zelf de plaatjes uitknippen en opplakken (met een vochtig doekje). Ook zette ik wat glitters op tafel, waarmee ze hun gezicht konden versieren in het kader van mooi maken voor de disco. Ik dacht eerst nog aan lippenstift, maar dat vond ik niet zo hygiënisch. Glow in de dark nagellak leek me tevens leuk, maar dat vond ik weer riskant met knoeien op kleding etc…

Ze vonden het tattoo’s plakken erg leuk. Ze belandden op armen, buiken, benen, in de hals en zelfs in het gezicht bij sommigen. Ook de glitters kwamen je tegemoet.


Dansschool
Bij de dansschool was het erg leuk. Ze werden er 2,5 uur lang vermaakt. Ze leerden een dans en deden spelletjes: met grote stuiterballonnen, lichtgevende staafjes, stoelendans, chinese muur en nog veel meer. De tijd vloog voorbij! Aan het einde kregen ze frietjes en minisnacks.

Goodiebag
Bij de dansschool kregen de kids een zakje snoep mee. Ik besloot er zelf nog iets leuks bij te doen. Ik maakte voor alle meiden een scrunchie en haalde superleuke kinderarmbandjes bij de Action. Hiervan kregen ze er allemaal 1. Deze verpakte ik in een simpel zelfgenaaid zakje, met een labeltje eraan en een glittertouwtje van Zeeman. Ook zelfgemaakt met mijn Cameo. Hiervoor gebruikte ik mooi kraftpapier van Action.

Meer kinderfeestjes bekijken? Klik hier!

De kinderen allemaal erg enthousiast over de middag. Mijn dochter vond het zelf een superleuk feestje. Dat heeft ze meerdere keren gezegd tegen ons. En daar gaat het om, dochter blij = mama blij!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: