Ester & Ebbe hack met mouwdetail

Daar is ie weer…. het Ester & Ebbe shirt van Threads by Caroline. Een gratis patroon dat ik al heel vaak gebruikte om leuke shirts en longsleeves te naaien. Ik voegde een leuk detail toe bij de mouw, om een andere look te creeren.

Hack
Ik maakte deze flutter zonder rimpels door de flutter die bij het patroon zit te gebruiken. Deze legde ik met de rechte kant aan de stofvouw en knipte hem uit. Ik maakte hem even hoog, maar minder breed dan het patroondeel. Vervolgens perste ik de vouw erin met mijn strijkijzer en stikte ik hem door met een rechte steek. Daarna naaide ik de flutter zonder deze te rimpelen in de mouw. Ik vind het een leuk effect zo! Weer eens wat anders.

Print op shirt
De print op het shirt maakte ik met flexfolie en flockfolie. Het ontwerp maakte ik in Silhouette Studio en daarna sneed ik het folie uit met mijn Cameo Silhouette. Het licht- en donkerblauwe flockfolie is van Plotterstad. Het witte glitter flockfolie bestelde ik bij Naaiplezier. Ik perste het folie vast op het shirt met mijn Easypress van Cricut. De sterretjes en vlinders zijn gratis vormpjes uit de bibliotheek in de studio.

Roze tricot
Waar de roze tricot vandaan komt durf ik niet meer met zekerheid te zeggen. Ik denk dat het een restant is van dit jurkje en dan komt het van Megastoffen, maar dan al wel een tijdje geleden (lees 2019). Ik vind de kleur erg mooi, maar de stof kreukt wel snel. Ik had het toch echt gestreken voor de foto’s.

Combinatie
Mijn dochter is helemaal blij dat ze nu eindelijk een longsleeve heeft die matcht bij haar B.Nosy rokje. De verticaal gestreepte legging is van Zeeman en de legging met fijne streepjes (op de flatlay) van Z8.

Op de foto mocht ze mama’s hakken aan, want die pasten perfect bij deze outfit! Echt iets voor deze tuttebel;)

Geef een reactie

Instagram

Nieuwste reacties

%d bloggers liken dit: