Kerstdiner school mini pannenkoek hapjes


De meeste dingen die ik maak die worden wel ongeveer of zelfs precies zoals ik het in gedachten had. Maar natuurlijk gaat bij mij ook niet altijd alles goed. Zo viel het resultaat van dit hapje voor het kerstdiner op school een beetje tegen. Met name de versiering. Ik twijfelde even of ik het wel of niet zou plaatsen, maar heb toch maar besloten om het te doen. Omdat het toch best leuk is… en om te laten zien dat bij mij ook niet altijd alles helemaal goed gaat!

Mijn dochter is dol op pannenkoeken, dus daar wilde ik graag iets mee doen. Gewone pannenkoeken vind ik voor zo’n diner wat saai dus ik besloot er een leuk figuurtje van te maken. Ik maakte het mezelf wel iets makkelijker door kant-en-klare pannenkoeken te gebruiken. Ik haalde 1 pak en dat was ruim voldoende.

Kerst vormpjes
Ik stak met uitsteekvormpjes gemberkoekmannetjes (gingerbread) en sterretjes (in 2 verschillende maten) uit de pannenkoeken. Dit gaat heel gemakkelijk, een pannenkoek is immers niet zo hard. Van de sterretjes legde ik 2 grote en 2 kleine op elkaar en daar stak ik een (kerst) partyprikker in. Bij de mannetjes legde ik er 2 op elkaar. Ik plakte ze aan elkaar vast met een beetje glazuur dat ik over had van deze sneeuwpop koekjes, maar dat is niet perse nodig.

Decoreren
Over de sterretjes strooide ik alleen wat poedersuiker en zilveren pareltjes. Poedersuiker trekt er wel wat in, dus dit deed ik zo kort mogelijk van tevoren. De gemberkoekmannetjes-pannenkoekjes versierde ik met strooisels van Xenos, kerststrooisels van Fun Bakes die ik bij Gaabs in Doetinchem kocht en chocoladestiften van dr. Oetker in verschillende kleurtjes.

So far so good, alleen had ik er geen rekening mee gehouden dat pannenkoeken vrij veel vocht bevatten. Hierdoor liepen de versieringen die ik met de decoroatiestiften maakte helaas uit. Gelukkig had mijn 4 jarige hier geen problemen mee, ze zag het volgens mij niet eens. Voor mij een leermomentje voor de volgende keer!

2.0
Ondanks dat ze niet perfect waren, vind ik het idee nog steeds leuk. Misschien volgend jaar een gefinetunede 2.0 versie? Ik ga er over nadenken, nog een jaar de tijd!

Hoewel er heel veel keuze aan lekkere en leuke hapjes was, waren de pannenkoekjes zo goed als op na het kerstdiner op school!

De rode kerstservetten zijn van de HEMA!

Wat maakte jij voor het kerstdiner?

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: