Gesmolten sneeuwpop koekjes voor het kerstdiner op school

Na 2 jaar kon het weer op de gewone manier doorgaan, het kerstdiner op school! Een bepaald virus gooide de afgelopen jaren roet in het eten. Bij mijn kinderen op school hadden ze wel een alternatief de afgelopen jaren. Een kerstontbijt en -lunch. Iedereen bracht zelf zijn of haar feestelijke maaltijd mee in een hiervoor geknutselde doos. Ook leuk, maar eten delen en van elkaar proeven is nog veel leuker!

Gesmolten sneeuwpop koekjes
Ik leg de lat vaak redelijk hoog voor mezelf met dit soort dingen. Gewoon, omdat ik het zelf leuk vind om iets leuks én lekkers te maken! Een tijdje geleden kwam in voor het eerst gesmolten sneeuwpop koekjes tegen. Deze bewaarde ik via Pinterest. Mijn 7 jarige vond het een superleuk idee om dit voor het kerstdiner op school te doen. Als zoete afsluiter laten we maar zeggen:)

Bakset van Lidl
Ik ging boodschappen doen bij de lidl en had ingrediënten voor de koekjes op mijn lijstje geschreven, waaronder koekjes, marsmallows en poedersuiker voor het glazuur…En toen liep ik tegen een verpakking aan waar alles al in zat. Helemaal top! Dat werd dus toch zelf koekjes bakken;) Ik verdiepte me thuis nog even verder in de inhoud van de verpakking en besloot er nog een stift met eetbare inkt bij te kopen en strooisels om als knoopjes te gebruiken. De laatste 2 haalde ik bij bakwinkel Gaabs in Doetinchem.

Koekjes bakken en decoreren
– Als eerste stap staat op de verpakking dat je de oven aan moet zetten, maar na het maken van het koekjesdeeg moet het eerst weer 20 minuten in de koelkast. Beetje zonde als de oven dan al zo lang aan staat… Dat deed ik dus toen ik de koekjes uit het deeg ging steken.
– Wat ik wat verwarrend vond was dat op de verpakking staat dat je er ongeveer 12 koekjes mee kunt maken, maar dat er 18 marshallows in zitten. Waarom 6 extra? Ik besloot dus maar ergens in het midden te gaan zitten en 15 koekjes te bakken. Meer pasten er ook niet op de bakplaat. Ik gebruikte hiervoor een rond uitsteekvormpje.
– Ik maakte eerst de wortelneusjes met hele kleine stukjes rolfontdant.
– Daarna tekende ik verschillende gezichtjes op de marsmallows met mijn eetbare inkt pen. Ik was heel bij dat ik deze had, want anders had ik het glazuur uit het pak moeten doen. Lijkt me veel moeilijker.
– Bij het poeder om het glazuur te maken moest ik meer water doen dan op de verpakking staat, misschien had ik er toch iets te veel bij gedaan, want het ging op sommige koekjes een beetje lekken (of ik deed er teveel op).
– Ik doopte de achterkant van het neusje in het glazuur en plakte hem zo vast op de marshmallow. Ik was wat sceptisch, maar dit ging (gelukkig) goed!
– Daarna deed ik het glazuur op de koekjes en drukte ik de marshmallow erin.
– Vervolgens deed ik 3 knoopjes erin (strooisel potje).
– Toen maakte de sjaals. Ik had niet voldoende fondant om alle sneeuwpopjes een sjaal te geven.
– Toen het glazuur uitgehard was tekende ik er nog armpjes op. Weer heel blij met de stift!

Resultaat / conclusie
Ik was eigenlijk heel tevreden met het resultaat. Er ging wel meer tijd in zitten dan ik had verwacht. Het is friemelwerk. Hieronder zie je de stappen en volgorde op de foto’s. De inhoud van het pak is prima, maar je kunt zo ook prima met losse ingrediënten maken. De koekjes hoef je niet perse zelf te bakken.

Toen ik mijn dochter kwam ophalen van het kerstdiner waren alle koekjes op. Top, (alleen kan ik nu niet zeggen of ze lekker waren…. haha)!

Wat is het leukste / lekkerste dat jij voor het kerstdiner op school maakte?

Eén reactie op “Gesmolten sneeuwpop koekjes voor het kerstdiner op school”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: