Kerstcakejes voor kerstdiner op school

img_0971Dit jaar maakten wij voor het eerst een kerstdiner mee op de basisschool van mijn dochter. Ik had er al veel over gehoord van vriendinnen en collega’s: “Zorg dat je op tijd invult wat je wilt maken, want anders blijven alleen de lastige gerechtjes / hapjes over”.

Nu hadden wij een open lijst waarop je zelf kunt invullen wat je gaat maken. Dat maakt het niet echt makkelijker. Alle ideetjes die ik gegoogled had en de volgende dag wilde opschrijven stond er al op. Uiteindelijk heb ik zelf maar iets bedacht.

Lekker een keertje niet gezond
Ik wilde iets maken dat ieder kind lekker vindt, dus heel verantwoord gezond gaan doen viel al af. Het is ook maar één keer per jaar kerst natuurlijk:) Het moest ook iets zijn dat je even van tevoren kunt maken, want dit samen met mijn peuter en kleuter doen zag ik niet echt zitten. Toen kwam ik op het idee van cakejes, altijd goed toch?

Mini-cakejes
Dus ik ging voor mini-cakejes, want het moet niet té vullend zijn met al die hapjes. Ik ging naar de supermarkt en de stad in voor de benodigdheden:
Mini cupcakevormpjes / Xenos
Cakemeel / Koopmans
Rolfondant rood / Xenos
Zilverkleurige suikerparels / Xenos
Happy Days Mix strooisel / Dr. Oetker
Kerstmancocktailprikkers / HEMA

Bakken
Op de verpakking van de cakemix werd geadviseerd om cupcakes 20 minuten te bakken, maar omdat ik mini-cupcakejes maakte bakte ik ze slechts 15 minuten. Ze waren precies goed.

Het was ook de eerste keer dat ik met rolfondant werkte. Dit is prima te doen, ik had alleen geen roller. In plaats hiervan gebruikte ik een glas. Met een borrelglaasje stak ik vervolgens de rondjes uit. Later bedacht ik dat ik ook een uitsteekvormpje in de vorm van een ster had kunnen gebruiken. Misschien voor een volgende keer:)

Compliment
Mijn kleuter vond het jammer dat ze niet had mogen helpen met het maken van de cupcakejes. Maar ze zei wel tegen me dat ik het super goed had gedaan. Altijd leuk een compliment van je dochtertje. En leuk dat ze nu ook het besef heeft dat ik dus mijn best heb gedaan voor haar (en haar klas). Gelukkig vind ik het zelf ook erg leuk om te doen!

Het kerstdiner
‘s Avonds ging mijn tuttebel met gelakte nageltjes, mooi ingevlochten haar met glitters, glitters op haar gezicht, een kitscherige rode kerstrok van H&M, zwarte panty met zilverkleurige sterren, kerstlongsleeve én kerstdiadeem naar school. Ze had er zoveel zin in! En op school hadden ze er echt een sfeervol feestje van gemaakt met lichtjes, kaarjes en versiering. Erg leuk! En de 18 mini-cakejes gingen allemaal op!

Meer kerst-inspiratie? Klik hier!

En zo zag het eruit op school…

Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog! Volg je mij al op Pinterest?

KokenKoken

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: