Heren pyjama short naaien

Het naaien van deze pyjamashort begon als een soort geintje. Mijn vriend vraagt zo vaak waarom ik nooit iets voor hem naai, dat ik vond dat ik dat wel weer eens moest doen. Ik maakte wel een aantal mini projectjes voor hem, maar niet een echt kledingstuk. Dus ik naaide de grootste broek die ik tot nu toe maakte;) Niet dat hij zo’n grote maat heeft, maar tot zover naaide ik nooit een broek groter dan maat 122.

Oude broek als patroon
Mijn vriend stond op het punt om een versleten pyjamashort weg te gooien, toen ik bedacht dat ik hier mooi een patroon van zou kunnen maken voor een nieuwe. Een herenshort bestaat uit 4 delen: 2 delen voor de pijp aan de voorkant en 2 delen voor de broekspijp aan de achterkant. Het zijn dus eigenlijk 2 delen die je 2 x in spiegelbeeld nodig hebt. Dus ik knipte de oude broek in stukken, door gewoon langs de naad te knippen.

Naaien
Ik legde de patroondelen op de dubbelgevouwen stof en knipte ze uit. Hierbij voegde ik 1 cm naadwaarde toe en voor de zoom onderaan 2 cm. Ik naaide de eerste de zijnaden en toen de binnenbeen naden per broekspijp. Daarna haalde ik 1 broekspijp met de goede kant naar buiten en deze stopte ik in de andere pijp. Zo liggen de goede kanten op elkaar met de binnenbeennaden en de buitenbeennaden op elkaar. Vervolgens naaide ik de kruisnaad (die van voor naar achter loopt) vast. Dan zit de broek in elkaar. Ik zoomde de pijpen en zette er een boord aan van 10 cm (dubbelgevouwen). Dit boord is is iets breder dan de bovenkant van de broek, zodat hij gaat rimpelen (ongeveer 1/3 breder). In het boord zit een elastiek. Deze had iets breder gemogen, maar dat had ik niet in huis.

Volgende keer
Ik besteedde verder geen aandacht aan details, behalve een koordje aan de voorkant. Als ik er nog 1 maak voeg ik een nepgulp toe en stik ik de het boord door.

Stof
De tricot stof met grachtenpandjes lag al een tijdje in de kast. Ik had er tot dit moment geen bestemming voor. De stof zat in een pakket dat ik overnam van iemand, dus ik kan niet zeggen waar hij verkrijgbaar is.

Ik wilde de pyjamashort eigenlijk inpakken als grappig, handmade kerstcadeau, maar ik was te benieuwd naar de reactie van mijn vriend. Dus ik gaf hem gelijk na het maken. Hij vindt hem leuk én hij zit lekker! Dat is precies de bedoeling! Ik mocht geen ‘aan’ foto maken… jammer he?!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: