Een Nelly Dress zonder mouwen

lrg_dsc07230Al een tijdje vroeg ik me af of je de Nelly Jurk van Smospotten en Snoesjes ook zonder de mouwen zou kunnen maken. Of beter gezegd of dit er dan nog leuk uit zou zien. Want ik vind het een zeer leuk modelletje, maar ik ben gewoon niet zo van de 3/4 mouw.

En soms krijg je ineens antwoord op een vraag die je aan niemand hebt gesteld, want ineens kwam ik het jurkje zonder mouwen tegen op Instagram. De maakster van het patroon had hem zelf op deze manier gemaakt. En leuk dat ie was! Het gratis patroon van de Nelly Jurk vind je hier.

Stofje
Dus toen kon ik niet meer wachten om hem te maken! Ik had er ook al een stofje voor. Een stofje dat mijn nu nog net 3 jarige iedere keer uit de kast trekt met de vraag of ik daar iets van wil maken voor haar. Deze kocht ik al een tijdje geleden op de markt in Doetinchem. Hij is van Megan Blue Fabrics en voelt heerlijk zacht aan! Dat dit merk van het Nederlandse bedrijf Burtex uit Uden is, geeft een extra goed gevoel.

Aangepaste Nelly
Welke aanpassingen ik deed? Ik voegde naadwaarde toe bij de mouwen voor een zoom. En daarnaast koos ik 1 lengtemaat langer dan de rest van de jurk. Voor mijn (dus) bijna 4 jarige maakte ik maat 104 en gebruikte de lengte van maat 110. Aan andere kleding maak ik meestal al een maat 110 voor haar, maar ik wilde niet dat de jurk te wijd zou vallen. Vandaar mijn keuze voor 104 en dit heeft voor mij goed uitgepakt.

Ik vind hem zóóó leuk, ik wil er zelf ook een!

Toen ik vroeg of ze even op de foto wilde zei ze: “Mama, mag ik dan weer een bloem vasthouden?”. Natuurlijk meid!

lrg_dsc07229lrg_dsc07231lrg_dsc07281lrg_dsc07285lrg_dsc07284lrg_dsc07288lrg_dsc07277lrg_dsc07305lrg_dsc07303lrg_dsc07294

4 gedachtes over “Een Nelly Dress zonder mouwen

  1. Pingback: Nelly Dress in okergele rib tricot | MADE by MoDi

  2. Pingback: Nelly Dress voor mama! | MADE by MoDi

  3. Pingback: Handmade ondergoed setjes & hipsters | MADE by MoDi

  4. Pingback: Nelly naveltruitje zonder mouwen en mét elastiek | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s