Nelly Dress van Smospotten & snoesjes voor mama!

img_7329Dit bericht schreef ik eind vorige zomer. Het kwam er alleen steeds niet van foto’s te maken, dus kon ik de blog nog niet plaatsen. Vandaag had ik het jurkje weer aan en is het er eindelijk wel van gekomen! (Een paar weken geleden is dus 3/4 jaar geleden….)

Een paar weken geleden maakte ik mijn eerste Nelly Dress voor onze oudste dochter. De blog die ik daarover schreef sloot ik af met de mededeling dat ik ook wel zo’n jurk wilde. En dat wilde ik écht!

Ik besloot eens te googlen of ik kon vinden of er een andere vrouw was die deze jurk al voor zichzelf had gemaakt. En ja, ik vond een dame! Op de blog Mix it make ik, zag ik dat Nicky een winterversie van de Nelly voor zichzelf had gemaakt. Zonder veel aanpassingen.

Grootste maat
Ik pakte het patroon de grootste maat, maat 158 erbij en deed wat metingen. De grootte was vergelijkbaar met een gekocht jurkje in maat 34 van mezelf. Normaal draag ik dus deze maat of 36, ofwel XS of S. En ik ben 164 cm.

Ik besloot ervoor te gaan, maar toch wel met knikkende knieën, want het is lang geleden dat ik maat 158 kocht in de winkel! Maar zoals je kunt zien pakte het goed uit!

Aanpassingen
Wat ik wel aanpaste is:

  • Ik knipte de hals 1 cm wijder.
  • Onderaan voegde ik 2 cm toe.
  • Ik maakte een Nelly zonder mouwen, ik zette er boordjes aan die ik 5 cm breed knipte.
  • Ik liet de jurk onderaan iets wijder uitlopen. Ik tekende onderaan 5 cm breder en trok vanuit hier een lijn naar de hoogte waar het elastiek moest komen.
  • Ik gebruikte een elastiek van 3 cm breed, deze zou ik de volgende keer toch smaller doen.

Stof
De stof is van Karteris. Ik vind de kleur erg mooi. Lekker fris en zomers! Ik ben er nog niet helemaal uit wat voor materiaal het is. Ik denk iets synthetisch, maar wat?! Scuba crêpe?

Ik ben dik tevreden. Wie weet volgt er nog wel één!

3 reacties op “Nelly Dress van Smospotten & snoesjes voor mama!”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: