Shirtje en shortje voor baby jongen (naaien) met palmbomen!

Na het eerste zomersetje dat ik voor mijn zoontje naaide, moest er natuurlijk ook een tweede komen. Ik had maar een halve meter besteld van de palmbomenstof en toch kon ik er nog een broekje uithalen. Zo fijn bij die kleine maatjes. Nu maat 80 gemaakt, daarna gaat het wat lastiger worden denk ik.

Palmbomen tricot
De palmbomen tricot stof bestelde ik bij Bre-Unlimited. Was gelijk verliefd op het stofje toen ik het zag. De groene tricot heb ik van iemand overgenomen, ik weet niet waar deze gekocht is. Het is grasgroen of mosgroen, iets in die richting.

Patroon korte broek
Het patroon dat ik gebruikte voor de korte broek (short) is ook weer van Lowland Kids. Het is de Joggers. Met het patroon kun je een korte of lange broek maken. Aangezien dit een zomerset is, ging ik voor de korte broek, ook wel short. Ik maakte maat 9-12 maanden voor mijn nu 8 maanden oude zoon. De boord paste ik aan. Ik nam 1/3 extra breedte, zodat de stof gaat rimpelen met het elastiek erdoor.

Patroon shirt
Voor het shirt gebruikte ik mijn favoriete patroon, de Ester & Ebbe. Een gratis patroon van Threads by Caroline. Altijd goed dit shirt, zowel voor jongens als meisjes.

Print op shirt maken
Voor de print met de palmboom en tekst ‘beach vibes only’ op het shirt gebruikte ik deze afbeelding. Het flexfolie dat ik gebruikte is stretch flex van Siser. Ben benieuwd of dit nog mooier blijft. Het pellen ging wel wat minder makkelijk dan gewoon flexfolie, omdat het dus echt uitrekt als je eraan trekt. Maar ik ben dus benieuwd of ik verschil merk bij het goed blijven van de print. Voor het snijden van de print gebruikte ik uiteraard weer mijn Cameo Silhouette en voor het persen van de print op het shirt mijn Cricut Easypress.

Et voilà, weer een setje klaar!

Ps: leuk hé die ballenbak ballen? Zowel mijn dochters als mijn baby raken er niet mee uitgespeeld!

Eén reactie op “Shirtje en shortje voor baby jongen (naaien) met palmbomen!”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: