Setje voor baby boy genaaid met colorblock broekje

Dit setje vind ik zo stoer! Ben er helemaal blij mee. Het idee voor het broekje zag ik bij kledingmerk ‘Lucky nr. 7’. Ik heb er een eigen draai aangegeven en het deels nagemaakt. Ik gebruikte voor deze set 2 gratis naaipatronen.

Tricot stoffen
De zwarte tricot die ik gebruikte vond ik in mijn kast. Ik weet niet meer waar ik deze vandaan heb. De groene tricot vind je bij Stoffenshop.

Flexfolie tekst + afbeelding
Ik gebruikte wit flexfolie van Siser en kocht het bij Plotterie. Het neon gele flexfolie bestelde ik bij Jeannet. De afbeelding van de rits is een plaatje dat ik vond via Google. Ik heb deze getraceerd en uitgesneden met mijn Cameo. Vervolgens heb ik het op de kleding geperst met de Easypress. De tekst die ik maakte voor op de sweater ‘I’m a boy’ is geschreven in lettertype ‘Ravie’. Als het even kan pers ik de prints op de kleding voordat ik het in elkaar naai. Dat werkt net wat makkelijker dan wanneer het al een kledingstuk is.

Patroon broekje
Het patroon dat ik voor het broekje gebruikte is het gratis Oliver broekje. Ik maakte maat 74 voor mijn bijna 6 maanden oude baby. Voor het colorblock effect tekende ik het patroon van het voorpand helemaal uit (dus niet de helft die je aan de stofvouw legt). Hier ik knipte het zoals je hieronder ziet op de foto. Als je dit ook wilt doen, vergeet dan de naadwaarde niet tussen de 2 kleuren. Deze delen naaide ik aan elkaar en ik stikte het daarna nog door, zodat de naad plat blijft zitten. Daarna zet je het broekje gewoon in elkaar.

In de tailleband deed ik een elastiek. Ik maakte de tailleband ongeveer 1/3 breder. Deed er een elastiek in dat precies om de buik van mijn baby past. Dit stikte ik door met een rechte steek en vervolgens zette ik het aan het broekje. Voor de sier naaide ik er nog een koordje aan in dezelfde kleur groen.

Patroon sweater
Voor het patroon van de sweater gebruikte ik de gratis Ringer Tee van Brindille & Twig. Ik maakte de boorden wat breder, dat vind ik net iets stoerder staan.

Blij met het resultaat. Nu nog hopen dat het niet te snel lente(weer) wordt, want dan zijn de kleuren wat donker. Maar het idee zat zo duidelijk in mijn hoofd, het moest eruit!:)

Ben vergeten zijn Adidasjes aan te doen voor de foto. Dan staat het nog stoerder!

Haal jij je inspiratie ook bij de grotere kledingmerken vandaan? Zoja, welke?

3 reacties op “Setje voor baby boy genaaid met colorblock broekje”

  1. Wat leuk om dit patroon door te knippen en dan 2 kleuren te gebruiken voor het broekje. Ook die rits er op staat stoer. Mooi geworden.
    Nu vroeg ik me af, als je de tailleboord, op het elastiek door stikt, knapt de steek niet na meerdere keren het broekje aan en uit te doen? Omdat het een rechte steek is op rekbare stof. Heb er zelf weleens aan gedacht maar nog nooit gedaan.

    • Bedankt voor je enthousiaste reactie!

      Het draad gaat niet knappen, omdat je het elastiek ver uitrekt tijdens het naaien. Als je het broekje aan en uit doet, zul je het niet zover uitrekken. Snap je?๐Ÿ˜… Hier gaat het in ieder geval goed!๐Ÿ˜Š

Geef een reactie

Instagram

Nieuwste reacties

%d bloggers liken dit: