Mijn kleinste Ester & Ebbe ooit genaaid (voor een jongetje)

De Ester & Ebbe is denk ik mijn meest gebruikte patroon. Tot nu toe gebruikte ik hem alleen voor mijn meiden, maar het is een unisex patroon dat dus ook voor mijn zoontje kan. Het was even wachten tot hij erin groeide, want dit patroon begint bij maat 74, maar nu kan ik hem voor mijn baby zoontje maken.

Aangezien mijn 5 maanden oude zoontje vrij groot uitgevallen is, denk ik dat hij daar al wel in past (op zeer korte termijn). Blijft bizar hoe snel zo’n baby groeit. En 74 lijkt alweer zo groot, help!!;)

Aanpassing
Ik paste het patroon een klein beetje aan. Ik tekende namelijk de achterkant onderaan iets rond. In het midden is hij 1,5 cm lager. De volgende keer zou ik hem nog iets lager doen, het is nu iets té subtiel. Verder maakte ik ook de hals ietsjes wijder, omdat anders de boord niet over het hoofd paste. Nu gaat het net.

Broekje / legging
Voor het broekje gebruikte ik het babylegging patroon van Emma & Mona. Ik nam hem 1 maat groter, zodat hij net iets wijder valt. Ik korte hem wel iets in. Ik maakte aan de pijpjes boordjes en in de taille een elastiek. Dit elastiek kocht ik bij HEMA.

Stoffen
Herken je het luipaard stofje van Stenzo? Hier maakte ik eerder een broekje van (ook de babylegging). Super dat je in kleine maatjes uit een halve meter 2 kledingstukken kunt halen! De bruine tricot komt van Kickenstoffen (als ik me niet vergis).

Leuk hé dat leeuwknuffeltje? Hij is van Prénatal.

Toevoeging 2-3-22: Het setje past al! Hierbij de aan foto’s.

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: