Een tas cadeau voor opa & oma

Soms is het best lastig om weer een cadeau te verzinnen voor mensen aan wie je vaker cadeautjes geeft, zoals je partner, opa & oma, oom, tante, vriendin.. Je komt vaak op dezelfde dingen uit. Deze opa & oma kregen een leuke tas met de namen van hun kleinkinderen. Altijd leuk en handig!

Katoenen blanco tassen
De zwarte basic katoenen tassen bestelde ik bij Bol.com. Ik gebruikte ze al eens eerder, toen maakte ik een tas voor de juffen van mijn dochter. De tassen zijn er ook in het wit en ecru.

Hoe maakte ik de bedrukking?
Dit deed ik op de volgende manier in Silhouette Studio:
– Je typt eerst de grote tekst. Deze zet je om naar pad (onder ‘Object’ in het menu).
– Typ dan de kleine tekst, deze zet je ook om naar pad.
– Zet de kleine tekst voor de grote tekst en pas het formaat aan naar wens.
– Plaats een schaduwrand om de kleine tekst (panelen > schaduw buiten > schaduwrand > pas indien gewenst de afstand aan).
– Haal de kleine tekst voor de grote tekst weg. De schaduwrand blijft staan.
– Selecteer de grote tekst en schaduwrand en kies voor weghalen (object > aanpassen > weghalen).
– Groepeer de grote tekst, dat is makkelijk als je het nog wil verplaatsen (object > groeperen).
– Als je de grote tekst en de kleine tekst in dezelfde kleur wilt plotten plaats je de kleine tekst er nu netjes in. Wil je de kleine tekst in een andere kleur dan sleep je hem even uit het vak en plot je eerst de grote tekst en daarna de kleine tekst (of andersom). Zorg in dit geval dat je de afmetingen niet meer aanpast.

Flexfolie
Ik gebruikte wit, zilver- en goudkleurig flexfolie van Plotterie.nl. Op de ene tas zijn de kleine letters zilverkleurig en op de grote tas zijn ze goudkleurig. Dat zie je niet heel goed op de foto. Op de ‘OPA’ tas heb ik het folie iets te lang / te heet geperst. Je ziet helaas de rand van de drager om de kleine letters doorgedrukt op de witte tekst. Bij de tweede ging het gelukkig wel goed!

Verder gebruikte ik natuurlijk weer mijn Cameo Silhouette en Easy Press.

Lettertype (met hartje)
Vind je het lettertype van de kleine tekst ook zo leuk? Dit is ‘I love glitter’, deze kun je gratis downloaden op Dafont.com. Het hartje maak je door een underscore te maken (_).

Er gaan vast nog meer van dit soort tassen volgen. Ik vind ze leuk!:DZeeman: alle damesslips 3 + 1 gratis

EΓ©n reactie op “Een tas cadeau voor opa & oma”

Geef een reactie

Instagram

Nieuwste reacties

%d bloggers liken dit: