Hartjes shirtje met jeansrokje

Iedere keer als mijn dochters in mijn stoffenkast keken wezen ze dit stofje aan. Roze met hartjes, een trekpleister voor vele meisjes. Maar wat was nou het probleem, het was een heel klein stukje. Ik had het een tijdje geleden gekregen. Dus ik ging op zoek naar een creatieve manier om er voor de jongste toch een shirtje van te kunnen maken in maat 104.

De hele hoogte van het voor- en achterpand kon er niet uit, dus ik moest een manier bedenken om op een fraaie wijze deze panden in tweeën te kunnen delen. Eerst dacht ik aan colorblocken, maar dat leek me toch een beetje te druk met dit al drukke stofje. Zo kwam ik uit om een gerimpeld stukje aan de voorkant en een (nep)knopenbies aan de achterkant.

Het stofje is overigens van By Poppy ‘Swept off my feet’. Ik gok uit een wat oudere collectie, want ik kan het zo gauw niet vinden via Google.

Ester & Ebbe
Alweer gebruikte ik het gratis Ester & Ebbe patroon. Dit is het perfecte basisshirt. Ik weet dat de maat goed valt en bovendien heb ik hem al in vele maten geknipt klaar liggen. Helaas bleek 104 daar niet tussen te zitten, dus ik moest toch nog even aan de slag met overtrekken en knippen.

Aanpassingen
Voor het gerimpelde stukje legde ik de onderkant van het voorpand zo’n 2 cm van de stofvouw. Dit stukje rimpelde ik daarna en vervolgens naaide ik het vast aan de bovenkant. Bij de achterkant legde ik juist het bovenstuk ook zo’n 2 cm van de stofvouw. Daarna vouwde ik een plooi (zoals je ook bij de Lena Dress doet, alleen dan tot de onderkant en een stukje smaller). Ik naaide de zijkanten vast en vervolgens naaide ik de knopen eraan. Ik voerde dit bovenstukje, zodat je die knopen en vouw aan de binnenkant niet ziet. Gewoon een zelfde lapje met de verkeerde kanten op elkaar genaaid. Dit bovenstuk vastgenaaid aan de onderkant van het achterpand en dan kun je het shirtje in elkaar zetten zoals gewoon.

Oja, ik maakte ook nog een rimpelstukje aan de mouwtjes.

Rokje
Voor het rokje gebruikte ik het patroon van van de Yfke jurk, maar dan dus alleen de rok. Ik gebruikte hiervoor 1 maat kleiner (maat 98 ipv 104). Voor de lengte hield ik wel 104 aan. Ik naaide er een boord aan dat even breed is als de bovenkant van het rokje met een elastiek op maat erin. Deze stikte ik door. Dit is niet helemaal naar wens gelukt. Hopelijk lukt het de volgende keer beter. De jeans tricot komt van Naaiplezier. Het is echt een heel soepele stof. Ik zou er ook zo een babybroekje van maken.

De oudste dochter keek wel een beetje jaloers dat het stofje naar haar zusje was gegaan, maar toen ik uitlegde dat zij er écht te groot voor was, werd het mij vergeven.

 

2 reacties op “Hartjes shirtje met jeansrokje”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: