De prinsessenjurk van haar dromen

Onlangs zag ik op Instagram een super mooie prinsessenjurk voorbij komen en hij bleek ook nog eens gemaakt te zijn met behulp van een gratis patroon. Ik wilde al heel lang een prinsessenjurk maken en bedacht me dat het er nu maar eens van moest komen. Ik zal al wat stofjes in huis en begon met een jurk voor de oudste meid. Deze heb ik nog niet op de foto gezet, dus ik schrijf nu eerst een blog over de tweede jurk voor de jongste.

Patroon
Ik gebruikte het patroon van Foofoo threads, de Garden Sprite Easy Girls Tutu Dress. Je kunt het patroon gratis verkrijgen als je lid wordt van de Facebookpagina. Bij deze jurk gebruikte ik het patroon voor het bovenlijfje en verder gebruikte ik mijn eigen fantasie. Ik koos voor maat 4 jaar voor mijn 3,5 jarige dochter voor het bovenlijfje. Bij mijn oudste dochter maakte ik de jurk met de strik op de rug. Ziet er mooi uit, maar dan heeft ze hulp nodig met strikken, dus bij deze maakte ik er bandjes aan.

Ik mat de lengte op van de bandjes en ik knipte 2 elastieken af op deze lengte. Vervolgens knipte ik als omhulsel van de bandjes, bandjes in dezelfde stof als het lijfje, maar dan 2 keer zo lang en 2 keer zo breed + naadwaarde om een tunnel te kunnen maken. Als versiering naaide ik hier nog tule tussen, zodat het geel van onderaan weer terugkomt.

Rok
De rok maakte ik lekker lang, want dat wilde ze graag. Als rok naaide ik er een rimpelrok aan van tule. Hiervoor gebruikte ik de volledige stofbreedte voor de voor- en achterkant. Een tweede laag tule aan de binnenkant rimpelde ik ook, maar dan de volledige stofbreedte voor en achter. Tenslotte kwam er nog een laag satijn onder, zodat hij niet doorschijnt.

Stofjes kiezen
Mijn dochter koos helemaal zelf de stoffen voor de jurk. Ze wist al precies wat ze wilde: roze en geel, haar lievelingskleuren. We gingen samen naar de markt in Doetinchem om ze te kopen. We gingen naar de kraam van Van der Heiden stoffen. Ze zocht gele tule uit en roze verlours de panne. Daarnaast kocht ik nog crémewitte satijnstof om de rok te voeren. De binnenkant van het lijfje voerde ik overigens met een witte tricot die ik nog had liggen.

Mijn dochter vindt de jurk GEWELDIG! Ze wil hem steeds weer aan en vertelt aan iedereen dat ze een nieuwe prinsessenjurk heeft.

Ik ben benieuwd hoe lang de jurk goed blijft. Hopelijk wat langer dan de jurken uit de winkel, maar toch… het zijn gevoelige stofjes! Als het meevalt gaan er meer volgen. Je kunt lekker variëren met dit patroon.

Het toverstafje komt trouwens van de HEMA en kost nog geen 2 euro:)

Zeeman: alles van de Looney Tunes.

5 reacties op “De prinsessenjurk van haar dromen”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: