‘Mama, maak je voor mij ook een pyjama?’

Mijn jongste dochter zag dat ik een pyjama aan het maken was voor haar zus. ‘Maak je er ook 1 voor mij?’, vroeg ze. Eigenlijk had ze echt geen nieuwe pyjama nodig, maar ik vond het zo leuk dat ze er om vroeg, dat ik natuurlijk geen nee kon zeggen. Pyjamastofjes had ik ook nog wel!

Flamingo
Ze houdt van flamingo’s of mingo’s zoals ze ze zelf noemt. Ze kreeg namelijk van Sinterklaas een groei ei, waar een flamingo uit kwam en sindsdien zijn flamingo’s erg interessant! Leuk speelgoed moet ik zeggen, zo’n groei ei. Mijn kids vonden het erg leuk om het proces te volgen, ze gingen steeds kijken en wachten geduldig tot de flamingo en eenhoorn groeiden en eruit kwamen.

Stoffen
De flamingo stof had ik over van een nachthemd van mijn oudste dochter. Ik had er al een zachtroze effen tricot bij gekocht een tijdje geleden. Deze stof haalde ik bij Stoffen Enzo op de markt in Doetinchem.

Gratis patroon
Het patroon is de Movie Night Pajamas van Sew a little seam. Deze lag nog klaar van de 2 pyjama’s die ik voor grote zus maakte. Als je lid wordt van de Facebookgroep van Sew a little seam kun je een kortingscode vinden, waarmee je het patroon gratis kunt verkrijgen. Ik las al vele enthousiaste reacties over het patroon en daar is niks aan gelogen. Het is een heerlijk patroon. Alles klopt precies en hij is leuk om te maken. Het gaat ook best snel! Ik maakte een maat 104 voor mijn bijna 3 jarige, iets op de groei.

Ze is er super blij mee, wilde hem meteen aan ’s nachts… én ook nog even met zuslief op de foto! > scrol naar beneden om de foto’s te zien<3

Pyjamas zus
Voor mijn oudste dochter maakte ik 2 pyjamas uit 1 kleur stof: een blauwe met zeemeerminnen en een roze met bloemen.

Waar gekocht?
– Sloffen komen van Scapino
– Sterlampje van de Zeeman

Nog 1 keer
Nu het patroon er toch nog ligt ga ik het nog 1 keer gebruiken om een joggingbroek van te maken. Moet prima kunnen volgens mij. Benieuwd? Volg me dan op Facebook, Instagram of hier op de blog en dan zie je hem vanzelf verschijnen:)

Bedankt voor het lezen en tot snel!

Een gedachte over “‘Mama, maak je voor mij ook een pyjama?’

  1. Pingback: Wordt mama’s lievelingsbroek, de lievelingsbroek van dochter? | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s