Waxinelichthouders knutselen van glazen potjes

Vinden jouw kids het ook zo leuk om te knutselen? Mijn meiden vinden het geweldig en ik vind het zelf ook heel leuk om met ze te doen. En laten we daar tijdens de lockdown nu ook nog eens meer tijd voor hebben! Voor kerst wilden we iets leuk maken voor de opa’s en oma’s. Het liefst met glitters want dat vinden ze helemaal leuk. Ik bedacht iets relatief simpels, dat ze erg leuk vonden om te maken.


Lege potjes
Eerst verzamelde ik lege glazen potjes. Wij eten zelf weinig dat in potjes zit, maar ik had wel 2 lege pesto potjes. We hadden er meer nodig en ik besloot een oproep te plaatsen in een ‘durf te vragen’ groep op Facebook. Binnen no-time kon ik bij iemand een hele zak met glazen babyvoeding potjes ophalen, die gelukkig wel schoon waren:)

Etiketten eraf
Ik liet de potjes even in een sopje met afwasmiddel weken en dan kun je het papier / plastic er zo afhalen. Bij een aantal potjes moest ik nog even schrobben met een schuursponsje met St. Marc allesreiniger / ontvetter om de lijmresten weg te krijgen. Daarna even goed laten drogen en we konden aan de slag.

Verven
We gingen de potjes eerst verven. Ik stelde voor om dit met goud- en zilverkleurige verf te doen, maar mijn jongste dochter wilde er heel graag roze bij. Dacht ik tot voor kort dat ik met een hele stoere meid te maken had, is er nu een ware roze (en rokjes) fase aangebroken! We gebruikten de Måla verf van Ikea, hier zit een mooie parelmoer glans in.

Glitters
Toen de verf droog was pakten we knutsellijm en losse glitters. Binnen een paar minuten lag de hele tafel vol met glitters, maar dan heb je ook wat. We maakten het af met een strikje en een chenille draad voor een beetje kleur. Deze laatste zat ik de knutselemmer van de HEMA. De glitters en het kanten lint kochten we bij de Action.

Feestelijk cadeautje
De kids deden er een waxinelichtje in en hielpen zelf met inpakken in een cellofaan papiertje. Lintje erom en je hebt een feestelijk cadeautje. En als je de kaarsjes aan doet, ziet het er ook nog echt heel mooi en sfeervol uit. De opa’s en oma’s kregen een setje (van beide dames 1), de buren en tante. En trots dat ze waren bij het geven!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: