Niets zit zo lekker als een (zelfgemaakte) pyjama!

Het zou geen straf zijn om de hele dag in een pyjama te moeten rondlopen toch? Een heerlijk comfortabel kledingstuk! Ondanks dat ik best veel naai, maakte ik er pas 1 keer eerder zelf een. De hoogste tijd om hier verandering in te brengen. Het kwam heel goed uit dat mijn oudste dochter hard nieuwe nodig had, omdat ze overal uit gegroeid was. Haar benen groeien als kool!

Movie Night Pajamas
Het patroon voor de Movie Night Pajamas van Sew a little seam lag al geprint klaar. Alleen de naam van het patroon is al leuk. Ik moest alleen nog ‘even’ de 24 A4’tjes aan elkaar plakken. Best veel, maar dan heb je ook wat! Een top en broek, met verschillende opties. Als je lid wordt van de Facebookgroep van Sew a little seam kun je een kortingscode vinden, waarmee je het patroon gratis kunt krijgen.

Ik las al vele enthousiaste reacties over het patroon en daar is niks aan gelogen. Het is een heerlijk patroon. Alles klopt precies en hij is leuk om te maken. Het gaat ook best snel!

Maatkeuze
Over de maat twijfelde ik wel. Er kwamen verschillende maten uit als ik de maattabel aan hield, dus ik besloot maar voor de lengtemaat te gaan. Mijn dochter is 5 en draagt nu maat 110/116. Ik ging dus voor maat 6 jaar. Ik maakte eerst de blauwe zeemeerminnenpyjama. Toen ze deze had gepast dacht ik dat misschien toch snel te klein zou zijn en daarom maakte ik de tweede roze in maat 7 jaar, een maat groter. Achteraf was dat wellicht niet helemaal nodig geweest. Een pyjama die van tricot is gemaakt is na een nachtje slapen toch al snel wat wijder door het bewegen. Daar kwamen we de volgende ochtend achter. Maar geen ramp, de roze zit ook al prima, alleen wat losser.

Stofjes
De roze tricot met rib heb ik gekregen, ik weet dus niet waar deze gekocht is. Ik kreeg laatst een hele stapel met stofjes in superleuke kleurtjes van de oma van het beste vriendinnetje van mijn dochter. Super leuk! De blauwe zeemeerminnen stof kocht ik op de markt in Doetinchem bij Megastoffen. Toen mijn dochters de lap zagen vochten ze er al om. Ik vond het wel een echte pyjama kleur en die had de oudste harder nodig, daarom had zij geluk.

Dit patroon gaat zeker nog vaker gebruikt worden, ik ga hem met veel plezier bewaren!

En mijn lieve meisje, die gaat er vast heerlijk in dromen! Slaap lekker prinsesje!<3

Ps: de mooie eenhoorn sloffen kocht de Sint bij Scapino!

3 gedachtes over “Niets zit zo lekker als een (zelfgemaakte) pyjama!

  1. Pingback: ‘Mama, maak je voor mij ook een pyjama?’ | MADE by MoDi

  2. Pingback: Wordt mama’s lievelingsbroek, de lievelingsbroek van dochter? | MADE by MoDi

  3. Pingback: Handmade ondergoed setjes & hipsters | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s