Top met knoopbandjes voor dames

img_0179Toen ik zag dat er een hittegolf aan kwam in Nederland besefte ik me dat ik niet genoeg kleding heb die past bij dit soort temperaturen. Ik vond het te warm om naar de stad te gaan en internet shoppen duurde me te lang af. Daarom besloot ik in mijn stoffenkast te kijken of daar nog een stofje lag dat geschikt was voor mijzelf voor een top of jurk.

Bloemetjes tricot
Ik viste er een stofje uit dat er al heeeel lang lag. Ik kocht het een keer op de markt in Doetinchem. Heel lang wist ik niet wat ik ervan moest maken, maar nu zag ik wel een Charlie-achtige top voor me.

Hoe?
Je hebt geen patroon nodig, maar kunt dit eenvoudig zelf tekenen. Ik knipte voor maat S 2 rechthoeken tricot uit van 50 cm breed x 52 cm hoog (inclusief naad en zoom). Aan de onderkant knipte ik hem nog iets afgerond hierna. De zijkanten zijn ongeveer 2 á 3 cm korter dan het midden. Ik legde het voor- en achterpand netjes op elkaar en vouwde deze op dubbel (op mv en ma). Toen knipte ik de armsgaten eruit. Deze zijn 8 cm breed en 13 cm hoog. En dit knip je dan een beetje rond. Als je het niet voor je ziet, google dan maar eens naar ‘pillowcase dress armhole template’, dan zie je wat ik bedoel. Doordat je stof op elkaar ligt en dubbelgevouwen is knip je in 1 keer alle 4 de stukken uit en zijn ze allemaal even groot.

Ik zette de top in elkaar zoals dit ook wordt gedaan bij de Charlie Dress / top. Dit zie je hier in de tutorial. De zoom onderaan maakte ik 2,5 cm en de tunnel aan de bovenkant ook. De zoom bij de armsgaten maakte ik 1 cm breed, met tricot is 0,5 cm lastig te doen. Ik vouwde deze ook niet 2 keer dubbel.

Bandjes
Als je bandjes wil die je echt kunt strikken knip je 2 stroken van 110 cm x 4,5 cm. Dit zie je bij de flatlay op de foto. Ik vond dit toch een beetje te druk en kinderlijk, daarom knipte ik ze later korter. Als je ze alleen wilt knopen, zoals bij de aan foto’s knip je ze 70 cm x 4,5 cm.

Ik vind het een geslaagd project. Ik heb het op de foto’s gecombineerd met een zwart rokje dat ik een paar jaar geleden bij H&M kocht. De slippers zijn van Scapino.

img_0175img_0169img_0176img_0180img_0172img_9844

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s