Konijntjes top (hack gratis patroon) & Viola legging

img_9064Dat dit stofje toch zo lang in mijn kast is blijven liggen snap ik zelf eigenlijk niet. Het resultaat is nog veel leuker geworden dan ik had verwacht. Ik ben lekker alle stofjes aan het verwerken die in mijn kast liggen. Dit was een lapje van 50 á 60 cm. De hoogste tijd er iets van te maken met een jongste die alweer 2,5 is, voordat je er niks meer uit kunt halen.

Bleken er toch nog 2 items uit te kunnen. Een top én een capri legging. Was wel passen en meten, maar kon precies!

Ester & Ebbe
Ik maakte een Ester & Ebbe top zonder mouwen. Ik gebruikte wel de ruffle en die maakte ik ongeveer 1/3 langer. Ook verhoudingsgewijs iets breder gemaakt in het midden. Zo paste hij in de gehele mouw. Aan de achterkant maakte ik een koortje dat gestrikt moet worden. Ik zag dit bij een kledingmerk dat ik volg op Facebook vaak voorbij komen, maar ik durfde het zelf niet goed te proberen. Nu toch gedaan en heel blij mee! Het is een maat 92.

Legging
Voor het patroon van de legging gebruikte ik de Viola Legging van LMV. Deze maakte ik korter. Om de lengte te bepalen legde ik een gekochte 3/4 legging op het patroon.

Stof
De konijntjes stof kocht ik bij Karteris is Oosterhout. De tricot is van het merk Beebs. Het zijnaadlabel komt van Cottontrends.

Combinatie
We combineren de top met een leuk sweatshortje van de HEMA. Mijn dochtertje is blij met haar (zoals ze zelf zei) ‘Nijntjes’ kleertjes.  De top mocht meteen aan en niet veel later zaten de eerste vlekken er al in. Maar dat hoort erbij;) ‘Wasmachine!’, zegt ze dan.

Op de legging draagt ze haar ‘Dotje’ jurkje die ik eerder maakte (en een beetje aan de korte kant is nu). De legging en de top bij elkaar dragen wordt iets teveel konijn denk ik, maar we kunnen het een keer proberen!

Ps: leuke fiets hé? Ze kan sinds kort fietsen en wil niet anders meer! Je vindt hem hier!

StudieboekenStudieboeken

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: