Zomerhemdje naaien met gekruiste bandjes voor meisje

Na het eerste zomerhemdje dat ik naaide was ik op dreef en maakte ik er nog 1. Hetzelfde patroon, maar met een iets andere twist.

Gratis naaipatroon singlet
Het eerste hemdje zie ik hier. Het is een standaard singlet. Ik gebruikte het gratis patroon van De Dromenfabriek. Ik koos voor de maat die ik ook in de winkel zou kopen, namelijk maat 140. Maakte hem onderaan wel en klein stukje korter. Mijn dochter is 8 jaar.

Aanpassing
Ik maakte de armsgaten bij het voorpand iets ruimer. Bovenaan 2 cm eraf en dan met de vorm van het armsgat mee richting de onderkant van het armsgat getekend (deze blijft op dezelfe plek, anders sluit hij niet aan bij het achterpand). Zo valt hij bij mijn dochter net iets mooier.

Gekruiste bandjes
Verder liet ik de bandjes op de achterkant kruisen. Dat is simpel… gewoon even aanpassen met de bandjes eraan en dan kun je zien hoe lang je ze moet laten.

Tricot
De gele tricot haalde ik bij Reuver Stoffen op de markt. Je kunt ook online bestellen. De zwart witte tricot had ik over van deze longsleeve.

Opdruk met flexfolie
De print maakte ik met behulp van mijn Cameo Silhouette van Siser flexfolie. Ik perste hem op de stof met mijn Easypress.

Combi
Paperbag jeansshortje van de H&M erbij, leuke zonnebril op en een hip setje is compleet! Zal ik nog een hemdje naaien?? Hihi… eerst is even 1 van de andere kids aan de beurt;)

Oja, het labeltje is van Cottontrends en de slippers van Scapino๐Ÿ™‚

Tot snel!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! โ™ฅ

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: