Olifant kussentje met grote flaporen

img_8929Zijn jullie kinderen ook zo dol op sierkussentjes? De kussentjes die bij ons op de bank liggen raap ik meerdere keren per dag van de grond om ze weer netjes terug te leggen. Er wordt van alles mee gespeeld… en dat is helemaal niet erg!

Het bracht mij op het idee om ook voor de jongste van 1,5 jaar een sierkussentje te maken. Voor de oudste maakte ik al eerder een wolkenkussentje. Tijdens mijn zoektocht naar een leuk model kwam ik leuke olifantjes tegen. Ik was meteen verkocht!

Gratis olifant patroon
Stofjes had ik nog, dus ik kon meteen aan de slag. Ik gebruikte een gratis patroon van Birch Organic fabrics. Of eigenlijk tekende ik deze na, iets groter dan het patroontje. Ik wilde dat het meer een kussenformaat zou worden. Het in elkaar zetten deed ik wel hetzelfde. Ik maakte er alleen geen ogen op en het keergat maakte ik tussen de poten, in plaats van op de bips.

Ik vulde de olifant met de inhoud van een oud hoofdkussen. Deze knipte ik al eerder open en ik vulde er al meerdere items mee. Je staat versteld hoeveel vulling er in zo’n kussen zit. En prima om zo te hergebruiken.

Matchende mandjes
Ik maakte hem van dezelfde stofjes als de mandjes die ik vorig jaar maakte voor op babykamer. Die staan er sowieso leuk bij.

Ik ben blij met onze roze en wit met zwarte stippen Helga olifant. Ze krijgt een plaatsje in de schommelstoel! Hieronder staat ze op het ronde vloerkleed dat ik zelf heb gehaakt.

img_8931img_8932Zien hoe deze mandjes gemaakt zijn? Kijk hier!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s