Flared legging & regenboog Emma (trui) sweater

lrg_dsc00472Flared broekjes zijn in en wat vind ik ze leuk! Als naaister wilde ik er natuurlijk persé zelf één maken. Ik las op internet dat je dit makkelijk kunt doen met behulp van een gewoon legging patroon. Je tekent de pijpen onderaan vanaf de knie dan gewoon wat wijder.

Viola
Dus ik ging aan de slag met het legging patroon dat ik altijd gebruik, de Viola van LMV. Deze staat in het Naaien voor kids boek dat ik heb.

Hoe?
– Het patroon van een legging bestaat uit 1 deel dat je normaal 2 keer in spiegelbeeld uitknipt. Nu moet je hem in tweeën knippen. Je voor- en achterkant van de broek. Je vouwt hiervoor je patroondeel met de binnenbeennaad op elkaar. Goed vouwen, zodat deze vouw er goed in zit. Vanaf deze middenvouw tekende ik een lijn 1 cm ernaast aan de voorkant. Je voorpant wordt hierdoor iets smaller dan je achterpant.
– Dan teken je zowel bij de voor- als achterkant vanaf de knie de broekspijp iets wijder. Ik maakte hem aan de onderkant aan beide kanten 5 cm wijder. Gewoon een rechte lijn naar beneden langs een liniaal.
– Dan naai je de buitenbeennaad op elkaar.
– Vervolgens zet je de flared legging in elkaar als je anders ook bij een gewone legging zou doen.
– Voor de lengte wel goed om even te passen en goed af te meten.

Match met donkerblauw
Goed, toen had ik dus een donderblauwe flared legging gemaakt voor mijn oudste dochter en kwam ik erachter dat ze niets de kast had dat daar mooi bij staat. Wat past er bij donkerblauw? Geel, roze, rood… Ja, ik vond een lap fuchsia roze tricot in mijn kast!

Emma Trui
Ik besloot de Emma Trui / Sweater eens uit te proberen. Dit patroon had ik al geprint en geplakt klaarliggen. Het is een gratis patroon van Emma & Mona. Na wat meetwerk besloot ik maat 2 jaar voor mijn 4-jarige dochter te maken. Te baggy hoeft van mij ook niet. De onderkant maakte ik 1,5 cm langer (zoals maat 4 jaar). Ik gebruikte wel de mouwen voor maat 4 jaar. Hiervoor tekende ik het mouwsgat iets groter. De lengte van de mouwen moest ik wel inkorten.

Boorden
Voor de boorden aan de onderkant en mouwen knipte ik stroken van 10 cm met een breedte van 90%. Deze maakte ik van zelfde tricot stof als de sweater. Het halsboord is 4 cm hoog en ook 90% breed. Het halsje knipte ik aan de achterkant nog iets ruimer en hier voegde ik ook al geen naadwaarde toe. De volgende keer zou ik hem rondom een cm ruimer knippen.

Regenboog 
Op het voorpand maakte ik een colorblock in de de vorm van een regenboog. Dit ideetje pikte ik van WISJ, van haar Teddy patroon. Best even wat teken- en meetwerk. Het aanschaffen van dit patroon had tijd gescheeld. Mijn dochter is fan van de regenboog sinds ze op de basisschool zit. Deze verschijnt zo’n beetje op de helft van haar (vele) tekeningen. Ook deze op de trui valt goed in de smaak. Alleen de kleur donkerblauw hoort er niet tussen volgens haar. Klein puntje van kritiek… haha.

Stoffen
Alle stoffen komen dit keer van de kraam van Megastoffen op de markt in Doetinchem. Ze lagen allemaal al in mijn kast. Van de donkerblauwe met krijtstreep maakte ik onlangs een paperbag broekje.

Na het maken van de foto’s zei mijn dochter dat haar zusje de broek wel mocht hebben, want die vond ze niet mooi….. Aah, jammer! Ik had nog wel gezegd dat ik een ‘rokjesbroek’ voor mijn rokjeskleuter had gemaakt. Benieuwd of ze hem morgen toch aan wil naar school!

Bekijk hier meer Viola leggings!

Eén reactie op “Flared legging & regenboog Emma (trui) sweater”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: