Dit jurkje lag een jaar te wachten…

Het is echt waar, deze jurk lag een jaar te wachten in de kast. In principe was hij klaar, alleen het elastiek in de taille was niet mooi geworden. Ik had een (zwarte met grote witte stippen) elastiek gebruikt dat blijkbaar niet van hele goede kwaliteit was. Het was iets gaan lubberen toen ik het rekkend aan het bovenstuk en de rok had genaaid.

Nieuw elastiek
Ik heb toen een nieuw elastiek besteld, maar toen deze binnen was had ik geen zin om de jurk te herstellen. Het kan zo demotiverend werken als er iets mis gaat! Van de week zag ik de jurk weer liggen en besloot ik het elastiek er maar eens af te tornen. En toen dacht ik: ‘Dit klusje valt eigenlijk best wel mee’. Stom hé? Dat je er dan zo lang tegenop ziet. Het elastiek is zwart met glitter, van Stoffen Hemmers.

Patronen
Voor dit jurkje combineerde ik 2 patronen. Het bovenstuk is de Ester & Ebbe van Threads by Caroline en de rok is de Candy Dress van LMV.

Aanpassingen
De Ester & Ebbe maakte ik korter en ik voegde ruffels toe. Om de lengte te bepalen pakte ik een jurkje erbij dat hetzelfde model heeft. Voor de ruffels knipte ik 2 stroken van 8 x 55 cm. Dit is inclusief naadwaarde en een zoom van 2 cm. De ruffel loopt door het voorpand en zit dus niet aan de mouw. De rok van de Candy Dress maakte ik zonder zakken en ik verlengde hem met 8 cm.

Het elastiek in de taille paste ik om de taille van mijn dochter om de lengte te bepalen.

Stof
De groene tricot met vogeltjes kreeg ik een tijdje geleden van iemand. Ik weet niet waar hij gekocht is. Vind hem wel ontzettend leuk!

Ik maakte een maatje 116 en mijn dochter is inmiddels 6 jaar. Was bang dat hij al aan de korte kant zou zijn, maar eigenlijk zit hij als gegoten!

Helemaal blij met het jurkje! Mijn dochter ook, ze wilde hem gelijk aan:) De draagt hem hier samen met een zwarte legging van Name-it.

Volg je mij al op Instagram?

Zeeman: ondergoed dat lekker zit én mooi staat.

Eén reactie op “Dit jurkje lag een jaar te wachten…”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: