Zelfgemaakte maatlabels van restjes stof

img_8179Normaal bestel ik mijn maatlabels altijd bij Mamarieke, maar het leek me leuk om een keer iets anders te proberen. Zelf maatlabels / innaailabels maken. Dit deed ik met restjes stof.

Ik gebruikte transferpapier van de HEMA. Dit had ik al eens eerder gebruikt voor een print op een paar rompers en die bleven verrassend goed zitten.

Hoe?
Ik maakte in Word een ontwerp voor de labels, hier zette ik mijn naam (en de maat) in en ik voegde nog een figuurtje toe. Ik maakte een tabel met onzichtbare lijnen, om vakken te creëren.

Toen ik tevreden was maakte ik eerst een afdruk op normaal papier, om te zien of ik ook content was met de grootte. Tip: als je voordelig met je transferpapier om wilt gaan, vul je een volledig A4tje met labels.

img_8161

Toen dit goed was drukte ik het Word document in spiegelbeeld af op het transferpapier. Ik kon dit aanvinken bij de instellingen van de afdruk op mijn MAC: ‘Flip horizontaly’. Je kunt het o.a. ook in Paint doen. Gewoon even Googlen.

img_8136

Geef de inkt de tijd om goed te drogen. Zie beschrijving.

Dan is het tijd om je strijkijzer en -plank erbij te halen. Kijk op de beschrijving hoe je het verder precies moet doen. Vergeet het bakpapier niet bij het strijken! (Raak niet in de war door de tekst die je hieronder op de foto op de achterkant van het transferpapier ziet. Dit is een foutje, ik wist niet hoe het papier erin moest…)

img_8139.jpg

Speels
Ik gebruikte tricot, maar een andere stof kan ook. Tricot rafelt niet, dus als ik ze ga vastnaaien doe ik dit gewoon aan de rand en dan zal het randje na het wassen een beetje gaan omkrullen. Een speels effect dat ik leuk vind.

Ik maakte verschillende varianten, met maat en zonder maat. Op verschillende tricot stoffen. Jullie zagen ze allemaal al eens voorbij komen op de blog in de vorm van een kledingstuk.

Een leuke manier om restjes stof te gebruiken. Ik vind ze leuk geworden!

Bekijk hier meer inspiratie voor restjes stof!

4 reacties op “Zelfgemaakte maatlabels van restjes stof”

  1. […] Maatlabels met transferpapierDe maatlabels maakte ik met transferpapier van de HEMA. Ik gooi zelfgemaakt ondergoed namelijk als enige zelfgemaakte kleding wel in de droger en dan blijft veel flexfolie niet zo goed zitten. Ik verwacht dat dit beter blijft zitten. Ook handig als je geen plotter hebt. Lees hier hoe je maatlabels kunt maken met transferpapier. […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: