Ondergoedsetjes naaien met donuts

Donuts, ik kan ze moeilijk weerstaan. Of ik er nou in de supermarkt langsloop, bij bakker Bart of Dunkin Donuts. Ze zijn altijd lekker. De naturel donut is mijn favoriet, de meiden hebben liever gekke kleuren en strooisels. Toen ik dit stofje zag moest ik het dus wel kopen, maar ik had hetzelfde probleem als met deze snoepjesstof. Wat moest ik ervan maken?

Deze stof zat ook in de doos stoffen die ik een tijdje geleden van iemand overnam. Dit was 1 van de stofjes die mij het meest aansprak. Maar een jurk, shirt of rok…. ik wist niet of ik dat nou wel echt mooi zou vinden. De donuts zijn best groot, waardoor het stofje best druk is. Om dit stofje maakten mijn meiden bijna ruzie… dus dan maar voor beide iets ervan maken.

Fijne onderbroek naaien
En zo werd ook de donutstof verwerkt tot 2 ondergoedsetjes. Voor het onderbroekje / shortje mochten mijn meiden kiezen of ze de Unders van Lowland kids wilden of de Hipster van De Dromenfabriek (gratis naaipatroon). Ze hebben beide en vinden ze allebei heel fijn en vonden het lastig kiezen, maarrrrr….. kozen uiteindelijk allebei voor de Unders!

Mid- en highrise
Mijn jongste dochter kreeg weer de midrise versie en de oudste dochter de highrise versie. Mijn bijna 5 jarige kreeg maat 6/7 jaar en voor mijn dochter van 7 maakte ik maat 7/8 jaar. Maat 5 jaar zat namelijk vrij strak bij mijn jongste dochter, vooral bij de beenboordjes. Je kunt ook kiezen uit seamles of met ingezet kruisje. Bij de vorige setjes ging ik voor seamless, omdat dat sneller gaat. Nu koos ik voor het ingezette kruisje. Ik dacht namelijk dat deze donut print maar in 1 richting te gebruiken was, maar later zag ik dat de donuts toch 2 kanten op staan. Als de print maar in 1 richting kan kun je namelijk niet voor de seamless kiezen, want dan staat de print aan de voor- of achterkant van je broekje op de kop.

Hemd naaipatroon
Het hemdje is wederom het hemdje van De Dromenfabriek. Lees hier welke maten ik koos.

Roze tricot
Bij mijn jongste dochter combineerde ik de donutstof met effen zachtroze tricot. Zo kunnen we de setjes makkelijker uit elkaar houden. Deze roze tricot had ik over van deze pyjama. Het maken van ondergoed is een leuke manier om van resten stof af te komen.

Maatlabels
De maatlabels maakte ik hetzelfde als de vorige keer (met transferpapier). Ik ben vergeten om ze op de foto te zetten. Je ziet ze hier.

Toen de setjes klaar waren gingen ze gelijk aan. Leuk om te zien dat de meiden zo blij worden van iets dat mama zelf gemaakt heeft. Ik ga voor beide meiden nog 1 setje maken en dan ben ik even klaar met ondergoed naaien (denk ik…;)).

De oranje donut op de foto is een restant van een donutsleutelhanger (met lipgloss), helaas is hij stuk gegaan. Mijn dochter was er zo blij mee!

Eén reactie op “Ondergoedsetjes naaien met donuts”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: