Nachthemd genaaid voor kleuter in lief blauw

lrg_dsc07236Doe ik mijn bijna 4 jarige dochter ‘s avonds een pyjama aan voor het slapengaan, dan vindt ze dat maar niks. Ik krijg het alleen voor elkaar als ik haar ervan weet je overtuigen dat het echt heel koud is. Óf als al haar nachthemden in de was zitten. En tegenwoordig is ze zelfs zo slim om even op de zolder te gaan checken of er toevallig al een schone ligt die nog opgevouwen moet worden. Of erger nog, ik leg haar in pyjama in bed en ze komt er ‘s ochtends uit in een nachthemd… Dus wat heeft ze nodig? Meer nachthemden!

Lapje van de markt
Het leuk me leuk om er zelf een keer een te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging naar de markt in Doetinchem en bij de kraam van Megastoffen zag ik een heel schattig blauw stofje liggen. Ik weet niet precies van welke samenstelling de stof is, maar het voelt aan als veel katoen (en wel rekbaar). Ideaal voor een nachthemd dus. En het kleurtje vind im zo lief! De lap kostte maar liefs 1 euro!! Het was dan ook eurodag. Het was dan wel zo’n lap met een foutje en een paar gaten erin geknipt. Maar er bleven voldoende bruikbare stukken over.

Aangepaste Imme
Als basis gebruikte ik het patroon van de Imme. Ik deed wat simpele aanpassingen. Omdat een nachtpon losser hoort te zitten dan een gewone jurk nam ik als basis de Imme, maar dan 2 maten te groot. Voor mijn dochter is dit 122. Voor de lengte van de mouwen hield ik maat 110 aan. Haar nieuwe kleding maak ik ook in deze maat. Voor de lengte aan de onderkant koos ik de lengte van maat 116. De Imme valt vrij kort, dus deze maakte ik eerder ook al 1 maat langer.

Vervolgens liet ik de jurk vanaf de oksel iets wijd uitlopen naar de onderkant. Aan de onderkant tekende ik hem ongeveer 5 cm wijder. Vanaf de oksel trok ik hier een rechte lijn naartoe. Vervolgens tekende ik hier weer een klein beetje taillering in, op dezelfde manier als de onaangepaste Imme. Na het knippen van de stof knipte ik de onderkant nog wat ronder aan de zijkanten.

Sierstiksel
De zomen werkte ik af met een sierstiksel. Dat vond ik voor bij dit nachtkleedje, deze nachtjapon, nachtpon of nachthemd wel eens een keer leuk!

Ik geloof dat ie goedgekeurd is, want ze pakte hem in haar koffertje om mee te nemen op vakantie. Gelukkig!

Slaap lekker liefje! En natuurlijk gaat er een lief knuffeltje mee naar bed! Het innaailabeltje is van Goedgemerkt.

3 reacties op “Nachthemd genaaid voor kleuter in lief blauw”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: