Nachthemd voor kleuter in lief blauw

lrg_dsc07236Doe ik mijn bijna 4 jarige dochter ’s avonds een pyjama aan voor het slapengaan, dan vindt ze dat maar niks. Ik krijg het alleen voor elkaar als ik haar ervan weet je overtuigen dat het echt heel koud is. Óf als al haar nachthemden in de was zitten. En tegenwoordig is ze zelfs zo slim om even op de zolder te gaan checken of er toevallig al een schone ligt die nog opgevouwen moet worden. Of erger nog, ik leg haar in pyjama in bed en ze komt er ’s ochtends uit in een nachthemd… Dus wat heeft ze nodig? Meer nachthemden!

Lapje van de markt
Het leuk me leuk om er zelf een keer een te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging naar de markt in Doetinchem en bij de kraam van Megastoffen zag ik een heel schattig blauw stofje liggen. Ik weet niet precies van welke samenstelling de stof is, maar het voelt aan als veel katoen (en wel rekbaar). Ideaal voor een nachthemd dus. En het kleurtje vind im zo lief! De lap kostte maar liefs 1 euro!! Het was dan ook eurodag. Het was dan wel zo’n lap met een foutje en een paar gaten erin geknipt. Maar er bleven voldoende bruikbare stukken over.

Aangepaste Imme
Als basis gebruikte ik het patroon van de Imme. Ik deed wat simpele aanpassingen. Omdat een nachtpon losser hoort te zitten dan een gewone jurk nam ik als basis de Imme, maar dan 2 maten te groot. Voor mijn dochter is dit 122. Voor de lengte van de mouwen hield ik maat 110 aan. Haar nieuwe kleding maak ik ook in deze maat. Voor de lengte aan de onderkant koos ik de lengte van maat 116. De Imme valt vrij kort, dus deze maakte ik eerder ook al 1 maat langer.

Vervolgens liet ik de jurk vanaf de oksel iets wijd uitlopen naar de onderkant. Aan de onderkant tekende ik hem ongeveer 5 cm wijder. Vanaf de oksel trok ik hier een rechte lijn naartoe. Vervolgens tekende ik hier weer een klein beetje taillering in, op dezelfde manier als de onaangepaste Imme. Na het knippen van de stof knipte ik de onderkant nog wat ronder aan de zijkanten.

Sierstiksel
De zomen werkte ik af met een sierstiksel. Dat vond ik voor bij dit nachtkleedje, deze nachtjapon, nachtpon of nachthemd wel eens een keer leuk!

Ik geloof dat ie goedgekeurd is, want ze pakte hem in haar koffertje om mee te nemen op vakantie. Gelukkig!

Slaap lekker liefje!

3 gedachtes over “Nachthemd voor kleuter in lief blauw

  1. Pingback: Meisjes hipsters (boxershort) van restjes stof | MADE by MoDi

  2. Pingback: Nachthemd met flamingo’s | MADE by MoDi

  3. Pingback: Schattig roze nachthemd met stipjes | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s