Colsjaal & wantjes genaaid met teddy stof

dsc01002Lief, zacht & simpel is dit setje. Ik maakte het van wat restjes stof. Snel klaar is het ook, wat het is helemaal niet moeilijk.

Wanten
De wantjes maakte ik aan de hand van het gratis patroon van De Dromenfabriek. Deze wordt aangeboden in 2 maten: ongeveer 1 jaar en 2 jaar. Het zijn wantjes zonder duim. Mijn ervaring is dat je die toch haast niet aankrijgt bij een klein kindje, laat staan met 5 vingers;) De binnenvoering maakte ik bewust een cm te lang / hoog, zodat het randje teddy stof erlangs piept.Stof
Ik gebruikte roze gebreide tricot. Deze kocht ik een tijdje geleden bij Studiostof, volgens mij is de stof nu niet meer verkrijgbaar. Nadeel is natuurlijk wel wat het niet waterafstotend is. Maar echt nat worden doen ze niet zo snel. Bovendien liggen de wanten van mijn jongste hier zowat wekelijks in de wasmachine, want ze zijn iedere keer écht vies!

Colsjaal
Voor de colsjaal gebruikte ik geen patroon. Ik maakte hem op eigen inzicht. Mocht je wel graag een patroon willen gebruiken, dan zou je eens kunnen kijken naar de uitleg van Handmade Mieke. De teddy stof had ik over van een voetenzak die ik maakte voor in de wandelwagen.

Het setje staat leuk bij de legergroene jas van Babyface, waarbij aan de ritssluiting lichtroze labeltjes zitten. Het zijnaadlabel is van Cottontrends.

MobileMobile

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: