Gratis naaipatroon legging meisjmaat 86

lrg_dsc06636

Onlangs maakte ik voor mijn dochter een legging in maat 86. Ik gebruikte altijd graag het leggingpatroon van Emma & Mona, maar helaas is mijn dochter hier nu uitgegroeid. Dit patroon is er van maat 50 – 80.

Na even zoeken kon ik geen gratis patroontje vinden en besloot ik er zelf één te tekenen. Dit deed ik gewoon eenvoudig met de hand.

Gratis patroon legging maat 86

img_2535img_2539

Werkwijze

  1. Knip de stof, voeg 1 cm naadwaarde rondom toe en 3 cm voor de zoom*. Knip 2 keer hetzelfde deel uit in spiegelbeeld. Hierbij kun je naadwaarde magneetjes gebruiken.
  2. Op de site van Emma & Mona kun je zien hoe je de legging in elkaar kunt zetten. Kijk bij OPTIE 2.

* Als je met een stof werkt die niet rafelt, zoals lederlook stof dan is het niet nodig de onderkant om te zomen. Je voegt dan geen naadwaarde voor de zoom toe.

Hoop dat ik andere mama’s blij kan maken met het patroontje. Laat me in een reactie weten hoe het patroon bevalt!

Liefs,
Moniek

Bekijk hier alle gratis patronen!

6 reacties op “Gratis naaipatroon legging meisjmaat 86”

  1. Goed patroon! Zo klaar! Doe bovenaan extra naadwaarde. Elastiek erin en klaar! Hoop dat je dit patroon ook voor grotere maten gaat maken.

  2. […] Leggings Eerst maakte ik voor beide dames een legging van de flower power tricot. Mijn oudste is net 4 en heeft maat 110 en de jongste is 1,5 en heeft maat 86. Voor de oudste gebruikte ik de Viola legging uit Naaien voor beginners van LMV. Deze maakte ik 3 cm korter, verder veranderde ik niets. Voor de jongste gebruikte ik het patroon dat ik zelf tekende en even geleden met jullie deelde. […]

  3. […] Legging patroon Voor de legging gebruikte ik het patroon van LMV, de Viola legging. Deze staat in het boek ‘Naaien voor beginners kids’.  Als je mij volgt dan heb je deze al veel voorbij zien komen. Het stofje voor de legging kocht ik op de markt in Doetinchem, bij Megastoffen. Mocht je toevallig een (gratis) legging patroon zoeken in maat 86, dan vind je deze op mijn blog. […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: