Handmade warme voetenzak voor de wandelwagen

img_6060Voor onze Maxi Cosi Mura Plus 4 wandelwagen hebben wij een voetenzak waarbij de beentjes allebei in een apart deel zitten. Op zich handig, want dan kan het steuntje tussen de beentjes blijven zitten waaraan ze zich vast kunnen houden. Een minpunt vind ik dat het er niet zo mooi uit zien en bovendien niet praktisch is. Want je moet iedere keer 2 ritsen open of dicht doen. Geen idee, wat ik bedoel? Het model zie je hier.

Je kunt ook wel voetenzakken verkrijgen voor deze wandelwagen waarbij de voeten gewoon in 1 deel zitten, maar dit zijn zakken waar ook het bovenlichaam en de armpjes helemaal ingewikkeld kunnen worden. En dat hoeft voor mij niet zo. Zo ontzettend koud zijn de winters nou ook weer niet in Nederland. En ik doe mijn dochter sowieso al een warme jas en handschoenen aan en een muts op en sjaal om.

Zelf een voetenzak maken
Een lange inleiding om aan te geven hoe ik erop kwam zelf een voetenzak te maken. Het patroon voor deze voetenzak tekende ik zelf. Je vindt het patroon hier.

Stoffen
De zwarte stof met witte stippen is van Studiostof. Ik hou van stippen! Extra leuk vind ik dat ze er op een speelse manier op gedrukt zijn. Je vindt deze mooie Big Dots – Zwart Wit – Poplin (Katoen) hier. Het is een fijn stofje dat niet erg kreukt.

De witte teddy stof haalde ik bij de Kwantum. Hij voelt heeeeerlijk zacht aan en kost maar 5 euro per meter.

Vulling
Ik gebruikte als extra vulling aan de voorkant nog een stukje (heeeeel goedkoop) dekbed van Ikea. Deze had ik nog over van een boxkleed dat ik eerder maakte.

In het middagslaapje maakte ik de voetenzak af en daarna hebben we hem gelijk even getest tijdens een wandeling in het bos. Heerlijk! En ze had het er lekker warm in.

85824a21-cad7-4d1a-90da-eb230767c5be39f54a38-78af-44e6-b214-ae12bdbde21cimg_6067img_6069img_6071

Eén reactie op “Handmade warme voetenzak voor de wandelwagen”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: