Gehaakte voetenzak voor de maxi-cosi gevoerd

IMG_0628

Toen mijn oudste dochtertje 2,5 jaar geleden geboren was kregen we als kraamcadeautje een mooie roze, met de hand gehaakte voetenzak. Toen ik het cadeau uitpakte dacht ik dat het een voetenzak voor de maxi-cosi was, maar er bleken geen gaten in te zitten voor de riempjes. We hebben hem toen een paar keer in de box gebruikt, maar dat is toch wel een beetje gedoe, omdat je iedere keer al die knoopjes moet openmaken om je kindje er in te kunnen leggen en uit te halen. Je pakt dan sneller een gewoon dekentje. Al met al niet veel gebruikt toen.

Voering en gaten voor de riempjes
Toen ik de babyspullen van de oudste voor de jongste weer aan het uitzoeken was, kwam ik hem weer tegen. Zo mooi, jammer om niet te gebruiken! Inmiddels ben ik ook veel handiger met de naaimachine dan doen. Dus ik besloot hem zelf te voeren en er gaten voor de riempjes in te maken. Ik heb er eerst een witte zachte voering ingenaaid van katoen. Vervolgens heb ik op de plaatsen waar de riempjes moeten komen met een zigzagsteek een rechthoek genaaid (3 keer over elkaar, dus van voor naar achter en weer naar voren). Het is nogal een dik pakket waar je doorheen moet naaien, dus heel makkelijk gaat dat niet met de naaimachine. Het verdient niet echt een schoonheidsprijs, maar het werkt wel!

IMG_0696 IMG_0695

Patroon voor maxi-cosi
Om te bepalen waar de gaten voor de maxi-cosi moesten komen heb ik een tekening gebruikt die ik vond op Breiclub.nl, namelijk deze. Je vindt hem midden op de pagina en is van Natasja’s Haak Creaties. Het past precies!

Klaar voor gebruik
Nu kunnen we hem eindelijk intensief gaan gebruiken. Ik wil alleen nog even een andere hoes voor de maxi-cosi kopen. Vind deze er niet zo mooi bij staan. Een zwart-witte staat wel leuk denk ik. Daar ga ik nog even naar zoeken, of wellicht wel zelf maken:)

IMG_0849

IMG_0848

IMG_0847

IMG_0850

Heb jij ook een voetenzak gemaakt? Ik ben benieuwd naar jouw creatie.

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: