Stoere legging in zebraprint met bies in de zijnaad

img_5796Onlangs kocht ik deze gave longsleeve van het kledingmerk Retour voor mijn peuter. Ik hou van streepjes, dus deze viel mij direct op.

Tot nu toe combineerde ik hem met een donkere spijkerbroek, maar door de rode applicatie leek een rode legging eronder mij ook erg leuk en bovendien wat jeugdiger. Maar ik kon geen leuke vinden. Er is niet zoveel rood dit seizoen.

Zebra tricot
Dus wat doe je dan als naaister? Rode tricot zoeken natuurlijk… En toen vond ik deze leuke zebraprint bij Studiostof! Een leuke afwisseling in dit ware panterprint seizoen. Hij is van Ilja Fabrics.

Viola legging LMV
Over het patroon hoefde ik niet lang na te denken. Gewoon een simpele legging, de Viola legging van LMV die ik al eerder maakte uit Naaien voor kids. Maar ik voegde er wel een strook zwarte stof aan toe in de zijnaad. Zo komt het zwarte uit de top terug in de legging. Ik ging dit keer voor maat 104, voor mijn 3,5 jarige.

Aanpassingen legging
Hoe ik de zwarte bies toevoegde? Het patroon van de legging vouwde ik dubbel, zoals je hem vouwt als je de binnenbeennaad gaat vastnaaien. Op deze vouw knipte ik het patroon door.

Vervolgens legde ik het patroon op de stof en knipte ik aan de zijkant waar de strook komt geen naadwaarde. Aan de bovenkant knipte ik ook geen naadwaarde, maar maakte ik de bovenkant 3 cm lager. Dit deed omdat ik er een boord aan heb gezet. Overigens voegde ik aan de onderkant ook geen naadwaarde toe voor de zoom, maar dat hangt natuurlijk van de lengte van je kind af. Voor de zwarte streep knipte ik een strook van 4 cm breed en dezelfde lengte als de broek.

Boord
Vervolgens naaide ik eerst de zwarte stof aan de voor en achterkant en daarna zette ik de legging verder in elkaar. Zoals gezegd zette ik er een boord van boordstof aan. Deze heeft een lengte van 70% van de taille van de broek en een hoogte van 9 cm. Voor de zekerheid deed ik hier uiteindelijk ook nog een elastiek in.

We zijn blij met het resultaat. Ik dacht er eerst nog een (spijker)rokje overheen te doen, maar eigenlijk vind ik hem zo leuk genoeg. Hij zit ook niet superstrak, waardoor dit prima kan. En dan hier de foto’s op het leuke skippypaard…waar ze ineens heel erg groot op lijkt!

Kijk mijn rode nagellak staat perfect bij mijn outfit!
Fotomodel spelen kan best vermoeiend zijn…Leuke haarstrik? Deze maakte ik ook zelf. Weten hoe? Kijk hier.

Eén reactie op “Stoere legging in zebraprint met bies in de zijnaad”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: