Zomersinglet genaaid voor meisje (gratis patroon)

Het werd voor mijn gevoel ineens heel warm in Nederland. Mijn oudste dochter bleek in ieder geval ineens te weinig kleding in de kast te hebben voor de echte warme dagen. Mouwloze topjes en jurkjes enzo. Ze zei het zelf: “Mam, ik kan best wat nieuwe kleding gebruiken”. En zo is dat. We kochten wat items in de stad, maar ik wilde uiteraard ook zelf iets maken;)

Zomer singlet naaien
Ik ging voor een eenvoudig singlet en gebruikte hier een gratis naaipatroon voor dat al in mijn kast lag. Ik hoefde alleen even een nieuwe maat over te trekken: maat 140 voor mijn 8 jarige. Ik heb het over het meisjes singlet van De Dromenfabriek. Normaal gesproken gebruik ik dit patroon om ondergoed mee te maken.

Twist
In plaats van een voor- en achterpand gebruikte ik 2 keer het voorpand. Zo krijg je net een andere look. Het is wel wat lastiger met het aanzetten van de bandjes, want pas als ze erin zitten kun je controleren of de maat klopt. Dat was bij mij niet het geval. Ik moest ze er weer afhalen en inkorten (zucht…). Je kunt de achterkant eventueel nog aanpassen door de armsgaten nog wat meer uit te diepen.

Stof & flex
De zwart wit gestreepte stof is een restant van deze longsleeve die ik in 2021 naaide. De zwarte tricot voor de bandjes had ik ook nog liggen. Het roze flexfolie bestelde ik By Jeannet.

Flexfolie print
Mijn dochter koos zelf de print voor op de top. Deze vind je hier bij Premium Svg. Ik sneed de sprint uit met mijn Cameo (plotter) en perste hem op de stof met mijn Easypress (drukpers).

Dochterlief vind het cool dat ze hem (deels) zelf heeft ontworpen. Hij ging de volgende dag meteen aan naar school!

Het volgende naaiproject zou maar zo nog een singlet kunnen zijn;) Ook leuk om hiermee restjes op te maken, je hebt niet veel stof nodig!

Volg je mij al op Insta?

Op de foto:
Het K3 horloge vind je hier!
Het paperbag broekje is van H&M

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: