Cadeautips jongetje 1 jaar

Wordt jouw zoontje binnenkort 1 jaar? Zoek je cadeau inspiratie voor een jongen van 1 jaar oud voor zijn verjaardag, Sinterklaas, Kerst of een andere gelegenheid? Dit lijstje gaat je verder helpen!

Digitaal verlanglijstje
Mijn zoontje werd onlangs 1 en dit zijn de cadeautjes die wij zelf voor hem kochten of op zijn verlangslijstje zetten. Want als moeder van 3 kinderen heb ik geleerd dat het slim is om een lijstje te maken. Zo weten de gevers zeker dat ze iets geven waar ze je blij mee maken en kunnen ze toch zelf iets uitkiezen dat ze leuk vinden om te geven (en binnen hun budget valt). Zelf krijg je alleen maar dingen die je echt graag wil hebben. Win-win situatie dus! Ik maak mijn lijstjes altijd op www.lijstje.nl. Ik begin altijd al ruim voor een verjaardag of de feestdagen te vullen.

Loopfiets met 4 wielen
Wat ik een super leuk cadeau vind voor een kindje dat 1 wordt of pas 1 jaar is, is een loopfietsje met 4 wielen. Een klein, laag een stabiel model waar ze precies op passen. Je zult zien hoe snel jouw kindje doorheeft hoe het werkt. Ook als je kindje nog niet helemaal zelfstandig kan lopen, zal hij misschien al wel op het fietsje kunnen. Dit type loopfiets is de ideale voorbereiding op een echte loopfiets met 2 wielen. En die loopfiets met 2 wielen is weer de perfecte voorbereiding op een echte fiets, omdat je kindje dan al heeft geleerd om balans te houden.

Voor mijn jongste dochter hebben we dit model ook gehad (in het roze) en ze croste er maar wat graag op rond. Toen ze bijna 2 was gebruikten we hem ook buiten als we een wandelingentje gingen maken.

Mijn zoontje heeft deze stoere loopfiets van Bandits & Angels. Wij kozen de zwarte, maar hij is er in nog veel meer kleuren. De wielen zijn bovendien geluidsarm, dus het loopfietsje kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. De stuurbegrenzer zorgt ervoor dat jouw kleine niet te ver door kan sturen.

Bekijk deze stoere loopfiets hier op Bol.com!

SmartMax Safari Animals
Deze magnetische safari dieren zag ik bij familie. Zij hadden ze voor hun zoontje. Ik zag meteen dat het een mooie kwaliteit is en zij gaven aan dat hun zoontje er veel mee speelt.

Het idee vind ik erg leuk. De juiste combinaties maken van de dieren (het juiste hoofd met de juiste achterkant), maar ook het leren wat magneten zijn. De diertjes klikken heel fijn en gemakkelijk in elkaar en ze hebben een mooi formaat voor kleine kinderhandjes.

Mijn zoontje van nu 14 maanden vindt ze erg leuk. Hij snapt al hoe hij de magnetische staaf in de diertjes moet klikken. Mijn dochter van 4 vindt ze ook nog heel leuk. Zij vindt het dan juist weer leuk om gekke combinaties te maken: 2 hoofden bij elkaar of juist 2 konten. Of dieren maken met extra lange lijfen, door meerdere magneten aan elkaar te klikken.

Ik weet zeker dat we hier nog wel een tijdje plezier van gaan hebben!

Bestel SmartMax My First hier op Bol.com

Liever boerderijdieren of dino’s? Die zijn ook verkrijgbaar, net als nog vele andere soorten. Bekijk ze hier.

Balance board / Wobbel
Bij mijn meiden heb ik al vaker overwogen een Wobbel / balance board voor ze te kopen. Omdat ze niet goedkoop zijn en ik niet zeker wist hoeveel ze er mee zouden spelen heb ik het nooit voor ze gekocht.

Toen ik cadeau inspiratie zocht voor mijn zoontje kwam ik ze weer tegen. Ik besloot het gewoon te proberen! We kochten de Loef Wave voor zijn verjaardag. Daar heb ik echt geen spijt van. Zowel mijn zoontje als meiden spelen er graag mee. Mijn 1 jarige zoontje vindt het leuk om erover heen te kruipen als hij op de kop ligt. Hij vindt het ook leuk om er op te zitten en te wiebelen / schommelen.

Mijn meiden (4 en 7) gebruiken hem om lekker op te liggen met een boek of voor de tv, ze ‘wobbelen’ erop in allerlei standjes en hij wordt ook ingezet als brug waar de Barbies overheen moeten rijden enzovoorts, enzovoorts.

De Loef Wave lijkt op dit moment niet verkrijgbaar, maar hier vindt je de originele Wobbel en hier een ander soortgelijk (voordeliger) balance board. Een super cadeau!

Tomy verrassingseieren
Als mijn jongste dochter bij opa en oma op visite kwam, was het eerste dat ze uit de kast pakte deze eieren. Ze zijn ook erg leuk en leerzaam!

Kinderen leren vormen en kleuren De eieren maken geluidjes en ze hebben verschillende gezichtsuitdrukkingen. Kinderen kunnen er op verschillende niveaus mee spelen.

De kwaliteit is heel goed en het formaat van het doosje is lekker compact, waardoor je ze gemakkelijk meeneemt als je ergens naartoe gaat.

Dus je voelt het al aankomen. Voor mijn zoontje bestelde ik ze zelf als cadeautje. Ook hij speelt er graag mee en kan zich er echt een poos mee vermaken!

Lees alles over de Tomy verrassingseieren op Bol.com

VTech Toet Toet Auto
Mijn zoontje heeft alleen 2 oudere zussen, waardoor er nog niet heel veel ‘jongensspeelgoed’ in huis is. Ik ging dus bewust op zoek naar iets met autootjes.

Toet Toet Auto van VTech had ik al veel goeds over gehoord en daarom besloot ik het voor de 1e verjaardag van mijn zoontje te vragen.

Het valt erg goed in de smaak bij mijn zoontje. Hij vindt de geluidjes die de autootjes maken alleen al erg leuk. Het lukt hem nu nog niet goed om de auto’s zelf van de baan te laten rollen, maar daar helpen zijn zussen graag bij. Hij is al wel volop aan het ontdekken met het openen en sluiten van hekjes en bewegen met klepjes.

Wij hebben deze Toet toet politietoren en kregen Cas Camper er bij. Er zijn veel verschillende autootjes en torens verkrijgbaar. Bekijk ze hier.

Slaapzak
Vaak vraag ik voor verjaardagen ook wel een aantal nuttige cadeaus. Voor een kindje van 1 is dat nog helemaal gemakkelijk, want laten we eerlijk wezen: hij krijgt er nog weinig van mee dat hij iets cadeau krijgt.

Ik vroeg een slaapzak voor mijn zoontje. Zelf ben ik fan van de slaapzakken van HEMA. Deze zijn heel goed van kwaliteit en ze hebben doorgaans super leuke prints!

Vergeet niet duidelijk de maat te vermelden als je dit op je lijstje zet en of je er 1 voor de zomer of winter wil en met of zonder mouwen.

Bekijk hier alle slaapzakken bij HEMA

Pyjama
Nog een voorbeeld van een nuttig cadeau is een pyjama. Deze vraag ik vaak cadeau voor mijn kids of ik geef ze cadeau met Sinterklaas of Kerst. Nachtkleding is wat minder smaakgevoelig dan gewone kleding.

Bij mijn zoontje stond hij ook op zijn lijstje. Hij kreeg een stoer Formule 1 exemplaar. Deze vond vooral papa heel erg leuk!

Ik koop pyjama’s zelf ook heel graag bij de HEMA. Je heb altijd keuze uit verschillende leuke printjes. Voor ieder wat wils!

Bekijk de huidige collectie pyjama’s voor baby’s en dreumessen bij HEMA hier!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: