Last minute summer sewing: Charlie jurk hack!

Afgelopen week begonnen mijn meiden weer met school. De zomervakantie is voorbij gevlogen! Vroeg ik me eerst af wat we allemaal konden doen, bleken we aan het einde van de vakantie helemaal niet voor alles tijd te hebben gehad.

We hebben het wel heel fijn gehad, leuker dan vorig jaar nog. Het weer was vele malen beter, er zijn geen echte coronamaatregelen meer én ik liep niet hoogzwanger met een dikke toeter rond, waardoor ik een stuk mobieler was. Heerlijk genoten!

Mooi weer = zomerjurkje naaien
Normaal gesproken is het vaak zo dat je na de zomervakantie, ook je lange broeken weer uit de kast kunt halen, maar afgelopen week was het dus nog super warm. Ik kon het niet laten om nog een zomerjurkje te naaien voor die mooie week. Aankomende week kan ze hem ook nog aan volgens de voorspellingen. Ik maakte hem een maatje groter, zodat hij als het goed is de volgende zomer ook nog past. Het is een maat 134 en ze is nu 7 jaar. Al is de lengte niet heel erg lang uitgevallen, maar ik kan de bandjes ook nog wat lager strikken.

Stof met palmboven
Deze leuke palmbomen stof scoorde ik op de markt in Doetinchem bij de kraam van Megastoffen.

Patrook hack
Voor het maken van dit jurkje hackte ik het Charlie patroon van Smospotten en Snoesjes. Het enige wat ik heb veranderd, is dat ik de ruffle onderaan de jurk een stuk hoger is.

Wat ik aanpaste:
– Vouw het patroondeel van de jurk over de lengte in het midden dubbel. Het onderste stuk kun je eraf knippen.
– Voor het bepalen van de lengte van de rok / ruffle meet je de hoogte van het onderste patroondeel dat je er net hebt afgeknipt. Hier tel de de hoogte van de ruffle bij op. Dit wordt de hoogte van je rok. De rok maak je 50% tot 75% breder dan het bovenstukje.
– Verder zet je de Charlie in elkaar volgens de beschrijving.

Et voilà, een heel andere Charlie look! Benieuw naar de ‘gewone’ Charlie jurk die ik pasgeleden maakte, in tie dye hydrofielstof? Bekijk die Charlie hier.

Mijn jongste dochter vind het stofje ook leuk en ik heb nog over. Ik denk dat ik haar maar tot de volgend jaar laat wachten tot ik voor haar aan de slag ga met de rest:)

De eend zwemband is van de Action, de hartjes zonnebril is van Zeeman.

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: