Shirt genaaid voor baby’s eerste Koningsdag

In het eerste jaar beleeft je baby keer op keer weer ‘eerste keer momenten’. Misschien niet de belangrijkste, maar wel leuk is de eerste Koningsdag. Ik vind het in ieder geval leuk genoeg om ons zoontje in het oranje te kleden. Dus na de jurk die ik voor zijn grootste zus maakte, naaide ik voor hem een shirt waar ik een rood-wit-blauw lintje in verwerkte.

Rood-wit-blauw lint
Ik moest wel even denken hoe ik dat rood-wit-blauwe lintje in een kledingstuk voor jongens zou kunnen verwerken. Een strikje ergens opnaaien is al gauw meisjesachtig. Toen kwam ik, zoals je kunt zien op het idee om een tunnel onderaan het shirt te naaien en daar het lint te verwerken als knoopkoordje.

Gratis patroon shirt
Voor het shirt gebruikte ik het patroon van de Ringer Tee. Maat 74 voor mijn 7 maanden oude baby. Ik liet de boordjes aan de mouwen achterwege. In plaats daarvan voegde ik ongeveer 4 cm voor een zoom van 2 cm toe. Onderaan maakte ik ook een ‘zoom’, waar ik dus een tunnel van maakte. Hiervoor voegde ik 5 cm lengte toe. Ik maakte de zoom 2,5 cm breed.

Knoopsgaten
Voordat ik de zoom onderaan het shirt maakte, maakte ik eerst 2 knoopsgaten aan de voorkant waar het lint doorheen kan. Hier haalde ik een dun elastiek doorheen en knoopte ik vast, zo heeft het al de aangetrokken look alsof er een koord doorheen zit. Vervolgens haalde ik via de korte weg aan de voorkant het lint erdoor. Deze naaide ik precies in het opening van het knoopsgat met een paar steekjes vast, zodat hij op z’n plek blijft zitten. Hier maakte ik een knoopje in. Ook knoopte de uiteinden van het lint, zodat het niet gaat rafelen.

Waarom ik niet gewoon het lint er helemaal doorhaal? Dit zit lekkerder, want elastiek is rekbaar en het lintje niet én het blijft zo mooi zitten. Koordjes gaan hier altijd los hangen en dan is het model weg.

Stof
De oranje tricot bestelde ik bij Stoffenland. De stof is van Stenzo. Het rood-wit-blauwe lint vond ik bij Solow.

Flexfolie ‘Prince charming’
Om het shirt te pimpen, maakte ik er een flexfolie print op met de tekst ‘prince charming’. Het flexfolie is van Plotterie.nl.

We doen er een leuk spijkerbroekje onder en nu is hij met zijn oranje outfitje helemaal klaar voor Koningsdag!

De foto’s zijn niet mijn mooiste. We zaten op camping, dus ik moest me even zien te redden met de ‘middelen’ die we waar hadden. Stil liggen is er ook niet meer bij, bij mijn kleine man;)

Volg je mij al op Pinterest?

Zeeman: Ondergoed dat lekker zit én mooi staat.

Eén reactie op “Shirt genaaid voor baby’s eerste Koningsdag”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: