Even kijken met mijn verrekijker…

Als er een baby is geboren krijg je natuurlijk kraamvisite en die brengen vaak kleertjes mee. Wij kregen dit leuke broekje van de Hema met verrekijkertjes. Ik maakte er zelf een bijpassende sweater bij.

Stof
De zwarte tricot stof kocht ik bij Karteris in Nijmegen. Voor de boorden gebruikte ik zwarte boordstof, deze had ik nog. De blauwe tricot die ik gebruikte voor de afwerking van de halsboord was over van deze legging.

Patroon
Als patroon pakte ik de good old Ringer Tee weer eens. Deze had ik lang niet meer gemaakt! Het is een leuk en makkelijk patroon om te maken, dus hij was ook zo klaar. Ik maakte maatje 68 en gebruikte dus boordstof, dus ik hoop dat hij over het hoofd kan. Het rekt goed mee en daarom denk ik dat het wel goed komt. Ik kan het nu nog niet passen, want mijn zoontje zit nu nog in maat 56.

Print
Om de sweater extra goed bij het broekje te laten passen maakte ik er een flexfolie print op met dezelfde tekst als op de broek. De kleur matcht ook goed bij de kleur van het broekje. Het is de kleur ijsblauw die ik kocht bij Naaiplezier.

Blij met het resultaat!

Ps: ik heb de stof voorgewassen met iets dat heel erg pluist. Ik ga ervan uit dat dit er na een paar keer wassen weer af is:)

Update 29-12-21: Nog een beetje ruim, maar het setje past!😊

Zeeman: Ga er ook voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s