Een rond boxkleed naaien

Bij mijn oudste 2 kinderen hadden we een witte vierkante box met lade. Was altijd super blij met deze box, mooi fris en licht dat wit. Bij onze derde wilden we iets anders en gingen we voor een ronde zwarte box (Bopita Rondo) en ik vind hem zo mooi! Past ook beter in ons huidige interieur. Door de vorm lijkt hij minder aanwezig, het is niet zo’n ‘blok’ in je huis. Hij kost wat, maar dan heb je ook wat:)

Als je 3 kinderen hebt worden sommige dingen een soort traditie of gewoonte. Zo naaide ik voor de oudste 2 zelf een boxkleed. Voor de oudste dochter een roze boxkleed en voor de tweede dochter een mintgroen met zwart wit boxkleed. En voor mijn gevoel hoor ik dat dan voor de derde ook te doen. Ook natuurlijk omdat het leuk is om zelf iets te maken voor je kind. Als derde reden nog, omdat er voor deze grote ronde box niet veel passende boxkleden te krijgen zijn in de winkel / online.

Stoffen
Beide stoffen kocht ik ik bij de Kwantum. Het is lichtgrijze minky fleece stof en een donkergrijze velours stof. Als vulling gebruikte ik net als de vorige keer het goedkoopste dekbed van Ikea. Ik kocht er 2, ze kosten 3,99 euro per stuk.

Boxkleed voor ronde box naaien
Dit keer moest ik dus een boxkleed voor een ronde box naaien. De Bopita Rondo die wij hebben heeft een doorsnede van 95 cm. Hoe naai je een rond boxkleed?
– Uit de 2 stoffen knipte ik een cirkel met een diameter van 1 meter. Vouw je stof in vieren tot een vierkant en teken 1/4 cirkel vanuit het midden. Zo knip je makkelijker een cirkel.
– Uit de dekbedden knipte ik 3 cirkels met een diameter van 1 meter.
– Naai de 3 dekbedcirkels rondom dicht met een rechte steek. Zo gaat de vulling er niet uit.
– Op beide stoffen naaide ik 1 cirkel met vulling (dekbed) vast aan de binnenkant van de stof. Ik naaide de cirkel rond met een rechte steek. Zo zit je vulling vast en gaat het niet schuiven bij het wassen.
– Vervolgens naaide ik aan 1 kant nog een laag vulling vast. Als dit niet goed onder je naaimachine past, kun je ook een aantal punten vastnaaien ipv helemaal rondom.
– Daarna legde ik de stoffen met de goede kanten op elkaar en naaide ik ze rondom vast. Naai verder naar binnen dan de vorige stiksels, anders ga je ze zien aan de buitenkant. Laat een keergat open van ongeveer 30 cm.
– Keer je boxkleed met de goede kanten naar buiten. Controleer of je geen stiksels ziet en duw hem mooi in vorm.
– Naai het keergat dicht.
– Klaar!

Eigenlijk is het een heel simpel project, maar doordat het zo groot is, is het af en toe toch wel een beetje worstelen. Een perfecte cirkel knippen lukt ook haast niet. Maar bedenk dat je dat uiteindelijk als hij in de box ligt echt niet (heel goed) gaat zien.

Doorstikken
Ik stikte eerst aan de donkergrijze kant het boxkleed nog een keer door, maar dit vond ik toch niet zo mooi. Daarom tornde ik dit weer weg. Je ziet deze rand nog wel een beetje op de foto. Ik ga ervan uit dat dit na het wassen weg is.

Afwisselen
Al met al weer blij met dit lekker zachte en dikke zelfgemaakte boxkleed! Nu kunnen we hem mooi afwisselen met het panter boxkleed dat we al hebben van Meyco, waar ik ook heel blij mee ben.

Welke kant (kleur) vind jij het mooist?

Deze Nijntje mobiel hadden we bij de oudste al. Hij heeft al heel wat rondjes gedraaid!

De olifant knuffel is van de HEMA.

Mijn zoontje in een zelfgemaakt setje. Valt je de berg op zijn hoofd op? Die halen we morgen weer even weg met de super fijne bergzalf van Drs Leenarts. Heel fijn en vriendelijk in gebruik!

Ook fan van Nijntje? In dit knuffeldoekje zit een piepje verstopt. De voetbal is van Prenatal en erg in trek bij mijn zoontje.

Eén reactie op “Een rond boxkleed naaien”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: