Knoophaarbandjes van restjes stof

img_1139-1Restjes stof, wat doe je ermee? Vandaag maakte ik van een aantal restjes super leuke knoophaarbandjes, ook wel wraphaarbandjes genoemd.

Restjes
Het groene stofje gebruikte ik eerder voor een jurkje, het wit-zwarte stofje voor een babybroekje en het roze stofje voor een Pippa Pants van Emma & Mona die ik hier nog niet geplaatst heb, omdat hij nog veel te groot is.

Patroontje
Ik vond een handig (gratis) patroontje van Tiene, dat ik bij het eerste wit-zwarte haarbandje iets te enthousiast met bijna 10 cm heb verkleind voor mijn babydochter van 10 weken. Om ervoor te zorgen dat deze toch past, heb ik de flappen over elkaar geslagen, vastgenaaid en er een bandje omheen genaaid. Deze is dus niet meer in grootte verstelbaar.

Bij de roze en de groene heb ik het patroontje met 2 cm verkleind. Deze haarbandjes passen nu zowel bij mijn peuterdochter als bij mijn babydochter. Uiteraard zijn de flappen bij de baby een stuk langer dan bij de peuter.

Ik vind ze leuk! Hopelijk dragen mijn meisjes ze veel, want dan ga ik er nog een paar bij maken. Restjes genoeg…:-)

Een gedachte over “Knoophaarbandjes van restjes stof

  1. Pingback: Kleurrijke Pippa shorts voor meisjes | MADE BY MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s