Een blauwe prinsessenjurk (gratis patroon)

Zoals ik in mijn vorige blog al schreef maakte ik voor de roze/gele prinsessenjurk voor mijn peuter eerst een andere jurk voor mijn oudste dochter, namelijk een blauwe jurk. De stofjes hadden we in huis, ik was alleen nog nooit een patroon tegengekomen dat ik zag zitten om te maken.

Patroon
Tot ik het gratis patroon van Foofoo Threads tegenkwam, deze was te mooi om niet te maken. Via de Facebookpagina van Foofoo Threads kun je deze gratis verkrijgen.

Stofjes
De lichtblauwe stof die ik voor de rok gebruikte kocht ik een keer bij de kraam van Megastoffen op de markt in Doetinchem voor 1 of 2 euro. Ik zag gelijk een Elsa jurk voor me… De blauwe satijnstof herbruikte ik van een gekochte prinsessenjurk die zijn beste tijd had gehad. De jurken uit de winkel gaan maar kort mee helaas. Het bovenstukje voerde ik aan de binnenkant met een katoen stofje, maar die is niet te zien op de foto’s. De rok is gevoerd met een witte satijnstof van Van der Heiden Stoffen.

Maat
Ik maakte een maat 7 jaar voor mijn 6 jarige. Achteraf had ik hem beter een maat kleiner kunnen maken, want hij zit nu wat losjes. Ik wilde de rok nog korter maken, maar dat mag niet van mijn dochter. Ze vindt het geweldig zo’n lange jurk! Ook wilde ik nog tule onder de rok naaien, maar dat wil ze ook niet. Zo is het volgens haar een echte Elsa jurk! Dus dan laten we het lekker zo:)

Op de foto heeft ze mijn witte pumps aan onder de jurk en voelde ze zich nog meer prinses! Ben benieuwd hoe lang de jurk mee gaat;)

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: