1 stofje > 2 verschillende babybroekjes

Zoals ik in mijn vorige blog al vertelde heb ik het liefst setjes kleding voor mijn kinderen. Zo voorkom je dat iets leuks in de kast blijft liggen, omdat er eigenlijk niks bij staat. Ik had nog 2 babyshirtjes in maat 50 en 56 waar ik geen broekje bij had.

Babylegging
Ik had nog een stukje grijze tricot met een fijn ribje erin liggen die toevallig bij beide shirtjes staat. Ik besloot er 2 verschillende broekjes van te maken, beiden met een gratis patroon. Voor de kleinste gebruikte ik het Babylegging patroon van Emma & Mona. Deze begint bij maat 50 dus dat kwam goed uit. Ik ging voor de versie met een aangezet tailleboord. Deze heb ik iets te ruim genomen zo te zien, maar ik had geen zin om het opnieuw te doen….(eerlijk is eerlijk). Door de rib in de stof zit er wat extra rek in. Een baby loopt toch nog niet, dus het broekje zal vast niet zo snel afzakken;)

Oliver broekje
Het andere broekje maakte ik in maat 56. Hiervoor gebruikte ik opnieuw het Oliver patroon. Als variatie voegde ik een kruisnaad toe. Hiervoor knipte ik het voor- en achterpand niet aan 1 stuk, maar voegde ik een cm naadwaarde toe om de naad te kunnen maken. Ook zette ik geen losse boord aan de bovenkant, maar knipte ik de bovenkant hoger, zodat ik er een elastiek in kon doen. Deze heb ik doorgestikt om het wat stoerder te maken. Ten slotte voegde ik voor de sier een koordje toe. Deze naaide ik gewoon vast aan de voorkant en maakte er een knoopje in.

Combinatie
Nu past het ene broekje heel leuk bij een gekocht shirtje van Dirkje en het andere broekje bij een overslagshirtje van de HEMA. Deze komt uit een oude collectie. Toen mijn oudste dochter was geboren stuurde ik mijn man op pad om wat kleertjes bij te halen in maat 50. En toen kwam hij met dit jongensshirt thuis. Je raadt het al…. ze heeft hem niet veel aan gehad;)

Update 17-9-21: hieronder showt onze baby boy het broekje met het koordje!๐Ÿ˜

Black Friday 2021

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! โ™ฅ

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: