Twinning in hippe leggings met verticale strepen

img_4487

Ik ben niet zo erg van het twinnen. Wel maak ik regelmatig iets voor mijn dochters uit dezelfde stof. Eerst maak ik dan voor mijn 3 jarige een kledingstuk uit een stofje en van het restant een ander kledingstuk voor mijn baby.

Verticale strepen tricot
Maar dit keer maakte ik met voorbedachte rade voor beide dochters hetzelfde kledingstuk. En niet zomaar een stofje! Van dit stofje droomde ik al lang, alleen had ik het nog niet gevonden. Iedere keer was het uitverkocht. Dus toen ik deze super vette zwart-witte tricot met verticale strepen zag bij Studiostof heb ik het direct besteld! Het is een mooi kwaliteitsstofje van Elvelyckan Design.

Viola legging
Voor mijn 3 jarige maakte ik de Viola Legging van LMV. De juiste maat vond ik lastig te bepalen. Toen ik haar heupen had opgemeten kwam daar een maat 92 uit volgens de tabel, maar aangezien ze normaal 104 draagt vond ik dat gevaarlijk klein klinken. Ik besloot er 1 maat boven te gaan zitten, dus maat 98. Deze maat blijkt helemaal goed te zijn, alleen was hij voor haar wel lang.

Ik heb hem 8 cm korter gemaakt, maar er vervolgens weer een boord aangezet van 9 cm. Deze heb ik dubbel gevouwen en de naadwaarde moet er dan nog af. Onder de streep dus in totaal 4,5 cm korter gemaakt. Ze is overigens gemiddeld van lengte.

Viola Patroon
De Viola legging staat in het boek van La Maison Victor ‘Naaien voor beginners KIDS’. Ik ben erg blij dat ik deze een tijdje geleden heb aangeschaft, hij staat vol met leuke patronen!

Gratis patroon baby legging
Voor onze baby van bijna 9 maanden maakte ik de baby legging van Emma & Mona. Een gratis patroon. Ik twijfelde tussen maat 74 of 80. Toen ik ontdekte dat ze qua lengte vrijwel even lang zijn, alleen in de breedte iets verschillen besloot ik maat 80 te maken. Dat zit hij in het begin iets losser, maar kan ze hem al wel prima aan. Kunnen we extra lang genieten van deze mooie strepen! Gek om te beseffen dat maat 80 alweer de grootste maat is van dit patroon. Slik… mijn baby wordt groot!

Onderaan de pijpjes voegde ik 2 cm toe, want ik wilde hem omzomen in plaats van er een boordje aan te zetten. De vorige keer toen ik deze legging maakte bleek al dat hij ook vrij lang valt voor mijn baby, dus de extra lengte door de boordjes missen we niet. Aan de taille maakte ik hem 2 cm minder hoog. Ik zette hier een boord aan, zoals bij versie 1 van de legging. Deze maakte ik 7 cm ipv 6 cm.

Zijn ze niet hip, mijn kleine lieve dametjes?!

img_4484img_4502img_4544img_4550img_4538img_4572img_4530img_4570img_4576De voeten van de oudste zijn niet altijd zo vies trouwens… Ze had met haar blote voeten door het gras gelopen;)

img_4554.jpgDit kleine matchende haarstrikje kocht ik bij de Zeemanimg_4549
Deze grote haarstrik maakte ik zelf van een restje stof. In een wip was ie klaar! Weten hoe? Kijk hier hoe ik deze haarstrik maakte!

2 reacties op “Twinning in hippe leggings met verticale strepen”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: