Vintage poppenwagen in een nieuw jasje

Via Marketplace op Facebook kwam ik een advertentie tegen van een vintage poppenbedje en een poppenwagentje. Ze hadden een opknapbeurtje nodig zag ik, maar ik vond ze zó leuk. Meteen stuurde ik een berichtje en ik had geluk, ze waren er allebei nog. Ik mocht ze gratis ophalen. Helemaal top.

Ik begon met de poppenwagen waar het handvat af is en daardoor nu meer op een bedje lijkt. Hij was blauw, niet echt de kleur van mijn dochter. Ik zei tegen haar dat ik hem zwart wilde maken en dat vond ze ook niet mooi, maar toen ik zei dat er een roze dekentje in zou komen vond ze het wel goed. Gelukkig;)

Spuitverf
Bij de Action haalde ik 2 bussen mat zwarte spuitverf. Leek me handiger dan met een kwast tussen het rotan priegelen. Ik heb ongeveer 1,5 bus gebruik voor 2 lagen. Het dekte goed. De wielen had ik ingepakt met plastic zakjes.

Matrasje
Daarna was het tijd om de naaimachine erbij te pakken en de bekleding te maken. Met patroonpapier maakte ik eerst een mal van de bodem van het bedje. Deze gebruikte ik als patroon voor een matrasje en voor de bekleding. Bij het matrasje voegde ik 3 cm naadwaarde (en vulruimte) rondom toe. Bij het matrasje naaide ik de 2 ovalen met de goede kant tegen elkaar. Via een keergat dat ik open liet keerde ik de stof. Deze vulde ik met de vulling van een oud kussen. Deze stippenstof komt van de Kwantum.

Bekleding
Bij de bekleding gebruikte ik dus weer het patroon van de bodem van de wieg die ik had gemaakt, hier voegde ik 2 cm naadwaarde toe. Voor de zijkanten van de bekleding mat ik de hoogte van het bedje en daar telde ik centimeters bij voor om de rand heen + naadwaarde. Voor de breedte van de stof aan de zijkant ging ik uit van de buitenrand + naadwaarde + een aantal cm’s voor speling. De onderkant van deze stof rimpelde ik met de naaimachine en naaide ik aan de onderkant van de bekleding. Aan de bovenrand maakte ik een tunnel voor een dun elastiek. Zo sluit hij mooi aan. Het witte katoen bestelde ik bij Naaiplezier.

Dekbedje
Voor het dekbedje gebruikte ik oud roze wafelstof van Naaiplezier en teddystof die ik nog had liggen van de Kwantum. Bij de wafelstof had ik verwacht dat de kleur iets lichter was, maar ik besloot hem toch maar te gebruiken. Ik knipte 2 rechthoeken die ik ook weer met de goede kanten op elkaar naaide en via een keergat keerde. Dit dekbedje vulde ik niet.

Mijn 3 jarige dochter is erg blij met het bedje. Baby Annabell moet ‘s avond mee naar boven om te slapen in het bedje. Dan legt ze heel lief het dekentje over de pop heen en geeft ze een kusje. Soms moet het wiegje zelf naast haar bedje staan.

Op naar het bedje voor de oudste dochter:)

Eén reactie op “Vintage poppenwagen in een nieuw jasje”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: