Hippe feesthoedjes traktatie 2e verjaardag kdv

img_1285Mijn jongste meisje is alweer 2 geworden… Time flies! Ik heb geen dreumes meer in huis, maar een peutermeisje (en een kleuter)…

Ze mocht trakteren op het kinderdagverblijf en daar vierde ze gelijk haar eindfeestje, want ze gaat de babygroep nu verlaten. Ze mag naar de groep met kindjes van 2 tot 4 jaar. Dat wordt even wennen voor haar om ineens de jongste van de groep te zijn. Maar de nieuwe uitdaging is natuurlijk ook wel weer leuk!

Traktatie met rozijntjes
Ik verzon een (gezonde) hippe traktatie voor haar met feesthoedjes, rozijntjes en een stempeltje als cadeautje. Ze waren snel klaar.

Dit gebruikte ik:
Kleine feesthoedjes
Gekleurd dik papier
Rozijntjes
Stempeltjes
Lintjes
Crêpepapier
Zwarte dikke stift

Overige benodigdheden:
Schaar
Prittstift
Perforator
Potloot

Tip
Wil jij ze ook gaan maken? Klik op bovenstaande linkjes en je komt precies uit bij alle artikelen die ik gebruikte. Hoef jij niet meer te zoeken!

Hoe?
Ik maakte eerst de labeltjes. Hiervoor plakte ik 2 gekleurde blaadjes met de witte kanten op elkaar. Hier tekende ik met behulp van een glas rondjes op. Deze knipte ik uit en ik maakte er met de perforator een gaatje in. Vervolgens schreef ik hier zowel op de voorkant als de achterkant een tekst op.

Stempeltjes
Daarna knipte ik uit het crêpepapier vierkantje stukjes. Deze gebruikte ik om het doosje rozijntjes met het stempeltje in te pakken. Ik vouwde de vier punten naar elkaar toe en bond het papier net boven het stempeltje vast met een lintje. De andere kant van het lintje haalde ik van onder uit door het hoedje heen en ik trok deze zover omhoog tot dat het hele zakje in het hoedje ‘verstopt’ zit.

Bovenaan het hoedje maakte ik een dubbele knoop in het lintje, zodat het zakje op de plek blijft zitten. En tot slot maakte ik het labeltje aan het lintje vast. Nog even in een leuk mandje zetten en klaar!

Ik kreeg via onze ouderapp foto’s door van kindjes met een hoedje op het hoofd. Super schattig!

Wat is de leukste traktatie die jij ooit maakte?

Bekijk hier meer traktatie inspiratie!

En de leidsters kregen een setje met treaclemoon douchegel, ingepakt met een reep chocola waar de tekst ‘bedankt’ op staat. Deze setjes liet ik inpakken bij de Etos. Ik maakte er zelf nog een labeltje aan met een handafdruk van mijn dochtertje.

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: