Supersnelle gehaakte babymuts

Toen ik het mutsje voor mijn baby had gehaakt, had ik de smaak weer te pakken en wilde ik er nog 1 maken en ook nog slofjes en een sjaal voor de meiden… en…. ik ga vast niet overal aan toe komen voordat de winter voorbij is.

Youtube
Wederom zocht ik een mutsje uit op Youtube. Ik koos voor de Baby Bear Beany van LovinglyNie, maar dan zonder oren. Ik vind de muts met oortjes ook heel leuk, maar mijn zoontje heeft 2 jassen waar op beiden al een capuchon op zit, dus dan zie je de oren toch niet. Een baby ligt immers en heeft de capuchon dan automatisch op.

Garen
Ik gebruikte een restje grijs garen. Iets zegt me dat deze van de Action komt, maar ik weet het niet zeker en kan me ook niet herinneren wat ik er eerder van gemaakt heb. Weet ook niet hoe dik het is, lekker vaag hé? Het is wel wat dikker soort.

Boord
Ik gebruikte haaknaald 6 en voor de rand zelfs haaknaald 8. Ik maakte de rand eerst door te haken in de 3e lus zoals in de video, maar dit ging gek omkrullen bij mij. Misschien te dik garen? Daarom heb ik de rand (boord) weer uitgehaald en een nieuwe boord gehaakt door het haken van vasten in de achterste lus. Na iedere ronde draaide ik het werk en zo krijg je dan dit ribbel effect.

Een lekker mutsje voor mijn kleine man! Op de foto draagt hij een sweater en broekje van de HEMA.

Het andere mutsje in tweed garen vind je hier!

Zeeman: goede kwaliteit voor de laagst mogelijke prijs.

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: