De leukste stoffenwinkels & webshops in Nederland!

Vaak krijg ik de vraag waar ik mijn stoffen koop. Bestel ik ze via internet of koop ik ze in een winkel? Zo kwam ik op het idee om een lijst te maken met de websites en fysieke locaties waar ik mijn stoffen koop.

De volgorde is redelijk willekeurig, het hangt er ook een beetje van af wat ik zoek. Mis jij jouw favoriet in dit lijstje? Laat het me weten in een reactie!

Waar koop ik stoffen?

 • Babystofjes / Karteris
  Toen ik pas begon met naaien ging ik op zoek naar stoffenwinkels bij mij in de buurt (Doetinchem). Die bleken nog niet zo gemakkelijk te vinden. Op een dag belande ik in een klein stoffen- en fourniturenwinkeltje in Arnhem en daar verwezen ze mij door naar Karteris in Nijmegen. Een enorme hal, met heel veel stoffen. Super gaaf! Ook erg veel leuke kinderstoffen. Maar zoek je stof voor carnaval, decoratiestoffen, modestoffen, boordstof, cuff boorden of andere fournituren? Dat is er ook allemaal. Heel veel keus. Je loopt er zo een paar uur rond. Ik wel in ieder geval;)

  Babystofjes is de website van Karteris. Hier verkopen ze stoffen voor baby’s en kinderen. Eén van de eerste sites waar ik ga kijken als ik iets nieuws zoek.
  www.babystofjes.nl

 • KickenstoffenKicKenStoffen
  Aan het begin van de Coronatijd ontdekte ik Kickenstoffen. Ik heb hier alleen nog maar online besteld, maar ze staan ook op de lapjesmarkt in Utrecht. Ze hebben een ruim assortiment. Wat ik fijn vind is dat ze je helpen in het vinden van passende combinaties. Heb je bijvoorbeeld een leuke stof gevonden met een print, dan staan er suggesties bij van stoffen die hij bij staan (met foto’s). Je kunt ook zoeken op een bepaalde specifieke kleur (bijvoorbeeld oker of terra) via het zoekvenster en dan vind je ook een selectie aan stoffen die bij elkaar staan. Je bestelt hier ook de populaire stofjes van Beebs, in mooie natuurtinten en prints.
  www.kickenstoffen.nl

 • Naaiplezier
  Bij Naaiplezier vind je niet alleen mooie stoffen, maar ook fournituren, boordstof, flock- en flexfolie, patronen en nog veel meer. Ik denk dat deze website zich ook wel echt op kinderen richt. Volgens mij is Naaiplezier alleen een webshop. Hier bestelde ik o.a. al stoffen, cuff boorden, mooie kleuren elastiek en hier heb ik laatst ook mijn eerste voorraad flexfolie gekocht.
  www.naaiplezier.nl
 • Megastoffen
  De weekmarkt in Doetinchem waar altijd veel stoffenkramen staan is op dinsdag, een dag dat ik werk. Ik kan er dus niet zo vaak naartoe, alleen in vakanties, maar als ik vrij ben ga ik er graag even kijken. En dan ga ik vooral voor de stoffen. Ik kijk sowieso altijd even bij de kraam van Megastoffen. Hier hebben ze vaak aanbiedingen als 3 coupons voor 10 euro of 3 restlappen voor 5 euro. Dat is natuurlijk geen geld. Er ligt vaak genoeg tussen dat ik niet mooi vind, maar er zit vrijwel ook altijd wat tussen wat ik wel heel leuk vind. Dus ik ga hier vrijwel nooit met lege handen weg. Megastoffen heeft ook een webshop en een winkel in Enschede en Rijssen.
  www.facebook.com/megastoffenopdemarktindoetinchem/
  www.megastoffen.nl

 • Van der Heiden stoffen
  Bij Van der Heiden stoffen vind je allerlei stoffen, maar vooral ook de populaire kleurtjes voor kinderen. Ook vind je er genoeg om prinsessenjurken te maken, zoals tule en satijn in allerlei kleurtjes. Ik ga hier altijd even naartoe op de markt in Doetinchem. Ze hebben ook een webshop.
  www.vanderheidenstoffen.nl
 • Reuver Stoffen
  Op de markt in Doetinchem staan gewoonlijk 2 kramen van Reuver Stoffen, 1 van senior en 1 van zijn zoon met zijn vrouw. Senior heeft altijd leuke aanbiedingen van stoffen die hij in de na-inkoop koopt. Bij Rik en Linda Reuver Stoffen vind je een ruime keus aan modestoffen voor kinderen en volwassenen. Ook hangen hier altijd poppen die patronen showen die ze verkopen. Ze hebben ook een webshop.
  www.reuverstoffen.nl
 • Stoffen Enzo
  Als ik op de markt in Doetinchem loop ik ook altijd even langs de kraam van Stoffen Enzo. Ik moet zeggen dat ik er niet heel vaak iets koop, maar ze hebben wel altijd een ruimte keus aan effen tricot en dat kan heel handig zijn als je een bijpassend kleurtje zoekt.
  www.facebook.com/StoffenEnzo
Tricotstoffen_logo
 • Tricotstoffen.nl
  Onlangs bestelde ik voor het eerst op Tricotstoffen.nl. Ik had een vraag over mijn bestelling en deze stelde ik via Facebook. Hier kreeg ik een snelle en vriendelijke reactie. Daarmee scoor je pluspunten bij mij! En wat ook erg fijn is dat zijn de lage verzendkosten. Dat maakt het aantrekkelijker om ook kleinere bestellingen te plaatsen. Ze hebben een ruime keuze aan – je raadt het al – tricotstoffen, maar ook applicaties, fournituren en meer.
  www.tricotstoffen.nl

Meer tips & tops lezen? Kijk hier!

9 reacties op “De leukste stoffenwinkels & webshops in Nederland!”

 1. Karteris kom ik af en toe. Meestal in Barneveld. Is wat kleiner, maar nog groot. Voor mij is de 5 euro tafel daar heel interessant.
  Wel jammer dat ze in Barneveld niet alles hebben van babystofjes.nl

 2. Ik woon in België maar ik bestel heel veel stofjes en fournituren in Nederland omdat ik daar veel leukere stofjes vind. Nu ben ik bezig met lingerie en kom ik tot het besluit dat het helemaal niet gemakkelijk is om lingeriestofjes zoals lycra, rekbare kant met bijhorende padding, picotelastiek of omvouwelastiek, sluitingen, ringetjes,… te vinden. Op lingeriestoffen.nl vind ik veel maar daar vind ik dan weer niet alle materiaal. Ken jij toevallig nog goede websites voor lingeriematerialen? Groetjes, Hilde

 3. Hoi Hilde ik ben ook begonnen met het maken van lingerie en heb besteld bij bandenkantnl veel succes.groetjes Coby

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: