Charlie jurk met ananasjes

img_9780De Charlie Dress, toen ik hem voor het eerst zag wist ik meteen dat ik hem een keer wilde maken. Maar met altijd teveel ideeën in mijn hoofd in verhouding tot mijn tijd heeft dat even geduurd.

Toen ik dit blauwe stofje met ananasjes tegen kwam, zag ik het wel voor me. Lekker luchtig katoen voor een Charlie. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik maakte jurk, een gratis patroon van Smospotten & Snoesjes. Makkelijk patroon en snel klaar.

Rolzoom
De rolzoom met mijn rolzoomvoetje lukte niet heel goed, omdat deze niet over de zijnaad kan. Die is te dik. Dus dat zou de volgende keer niet meer doen. Die rolzoom zit er helemaal niet zo netjes in, dus kijk maar niet te goed… Misschien doe ik hem nog een keer opnieuw, dan moet ik de hele ruffle opnieuw doen. Ook zou ik de volgende keer voor de lengte 1 maat langer aanhouden, want ik vind hem aan de korte kant.

Katoen
De stof is katoen en ja dat kreukt en je moet het strijken, maar ik vond de kleur zo leuk dat ik me er toch maar weer een keer aan waagde. De foto’s maakten we na een dagje varen, dus die kreukels zitten er wel in:)

Op sommige foto’s houdt ze haar toverenveloppe in de hand. Een truc die ze leerde bij de Prinsen- & prinsessendagen bij Paleis het Loo. Echt een aanrader trouwens!

Verder heel blij mee! Op tijd klaar voor de tropische dagen!

Ik heb nog stof over. Wat zou ik daar van maken?

img_9783img_9785img_9786img_9769img_9784img_9833

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s