Een zelfgemaakte eenhoorntaart voor verjaardag 5 jaar

img_8353Een verjaardag in Corona tijd is toch wel anders. Voor een volwassene is dat nog wel te doen, maar voor een kinderverjaardag is het echt wel minder leuk. Geen traktatie op school, geen kinderfeestje.

Al moet ik zeggen dat ik het zelf lastiger vond dan dochterlief. Ze snapte precies waarom niet iedereen tegelijk op visite kon komen en waarom we ook minder mensen hadden uitgenodigd. We nodigden de mensen per stel / gezin uit en hielden 1,5 meter afstand. Voordeel is wel dat je zo meer aandacht hebt voor je visite, omdat je veel rustiger een gesprek kunt voeren.

Hiep hiep hoera…5 jaar!
Mijn dochter werd 5 en daar hoort natuurlijk een lekkere taart bij. Ze mocht kiezen: zelf een taart maken of een leuke taart bestellen. Ze koos voor de eerste optie. Ze was op maandag jarig hoefde deze dag niet naar school, omdat ze nu om de dag naar school gaat. Dus we hadden er ‘s ochtends ook lekker de tijd voor. ‘s Middags kwam er pas visite.

Eenhoorn taart
Bij Baking Queen bestelde ik een gepersonaliseerde print voor op de taart van eetpapier. Een eenhoorn print, waar ze gek op is! Welk meisje niet?! Ik koos dikke Ouwel. De print was redelijk scherp, maar de volgende keer zou ik misschien toch voor icing/frosting kiezen, omdat die nog mooier zou moeten zijn.

Taart maken
Omdat we een taart met vlakke bovenkant moesten hebben in verband met de print gingen we voor een Citroen Kwarktaart. Deze maakten we met behulp van een pak van Dr. Oetker.

Kleurtjes
Om de witte taart een beetje op te vrolijken gingen we aan de slag met kleurstof voor voedsel. We verdeelden de gemixte vulling voor de kwarktaart over 3 schalen. Bij 1 schaal deden we een paar druppeltjes blauwe kleurstof en bij de andere een paar druppeltjes rode kleurstof. Even mixen en je krijgt deze mooie zachte tinten. De laatste schaal lieten we gewoon wit. Vervolgens deden we eerst de rode (roze) vulling erop. Even 10 minuten in de koelkast. Daarna de blauwe vulling en weer 10 minuten in de koelkast. Ten slot de witte vulling erop en dan minimaal 2 uur in de koelkast.

Happy Days Mix
Vlak voor het serveren deed ik de print erop en vulde ik de rand op met strooisels van Dr. Oetker, de Happy Days Mix. Nog 5 kaarsjes van de Zeeman erin, aansteken en blazen maar! Helaas deed de wind dat eigenlijk al;)

Geen traktatie…
Op school mocht ze in verband met Corona niet trakteren, anders had ik bij Baking Queen ook leuke eetbare prints voor op een cupcake besteld. Gek dat ze nu ook alweer een jaar naar de basisschool gaat. Time flies, maar dat weten alle moeders!

Ze heeft een leuke verjaardag gehad en weer super leuke cadeaus gekregen van iedereen. Ondanks de rare tijd heeft ze zich echt wel jarig gevoeld!

Klik hier voor meer taart inspiratie!

GezondheidGezondheid

2 reacties op “Een zelfgemaakte eenhoorntaart voor verjaardag 5 jaar”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: