Sien Dress in lief groen stofje

img_4700Mijn Pinterest bord met alle patroontjes die ik ooit nog eens wil maken is groot. Daarnaast zitten er ook nog veel in mijn hoofd en heb ik hier en daar nog wat foto’s opgeslagen op mijn telefoon ter inspiratie voor nieuwe projecten. Er komen wekelijks nieuwe ideeën bij.

Zacht groene French Terry
Zo zat de bekende Sien Dress ook al lang in mijn hoofd. Alleen het juiste stofje was ik er nog niet voor tegen gekomen. Ik had er ook niet echt een beeld bij hoe de stof er uit zou moeten zien. Toen ik deze Stone Green French Terry van About Blue Fabrics zag bij Studiostof wist meteen dat dit wel eens een hele mooie combi zou kunnen zijn. Ik was op slag verliefd op het schattige streepjes patroon. Dat de streepjes verschillende lengtes hebben maakt het lekker speels.

Sien Jurk / Dress
De Sien Dress is een gratis patroon van WenSJe. De gekochte jurkjes uit de winkel in veelal de combinatiemaat 98 / 104 beginnen haar wat kort te zitten, daarom dacht ik dat het slim was voor maat 110 te gaan. Dat had ik dus beter niet kunnen doen. Hij is echt nog te ruim nu. Dat wordt wachten tot volgend jaar. Een ‘aan’ foto kan ik jullie dus niet laten zien. Dat zou afbreuk doen aan het leuke patroon.

Resultaat
Verder wel heel blij met het resultaat. Een heerlijke stof om mee te werken. Doordat French Terry dikker is dan tricot heb je geen last van omkrullende randen. Ideaal! En deze stof is lekker wat warmer voor de winter.

Hierbij dan maar de flatlays… Zo zie je ook wel hoe super tof dit jurkje in deze stof is!

Oja, voor de oplettende kijker; de vos applicatie zit nog los. Ik wil even kijken of ik een maillot of legging kan vinden in deze kleur alvorens ik hem echt vastmaak.

img_4709img_4702img_4706img_4701

2 gedachtes over “Sien Dress in lief groen stofje

  1. Pingback: Hét altijd goede meisjesjurkje | MADE by MoDi

  2. Pingback: 4 snelle / kleine projectjes | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s