Minky rokje met top met rimpelmouwtjes

dsc00772Er lag een restje elastiek in mijn kast dat ik nog graag voor een rokje wilde gebruiken. Ik paste het bij mijn oudste dochter, maar het was te kort. Ik paste het bij mijn jongste dochter en het kon precies!

Pluche rokje
Ook had ik nog een restje mintgroene minky fleece en het leek me leuk om dit stofje te gebruiken voor het rokje. Je ziet wel vaker rokjes uit een pluche stof en die vind ik altijd erg schattig. Deze stof komt van de markt. Ik maakte er eerder een omslagdoek van.

Label
In de zijnaad van het rokje naaide ik ook mijn nieuwe label van Cottontrends. Bestel hier hier deze maand ook labels dan maak je kans op leren labels met jouw eigen naam. Zie hier hoe.

Gratis patroon rokje
Ik gebruikte voor het rokje een gratis patroon van De Dromenfabriek. In plaats van de tailleband zette ik het elastiek eraan. Het patroon vind je hier. Voor mijn (net) 2 jarige maakte ik een maat 92.

Shirt
Ik combineerde het rokje met het Ester & Ebbe shirt. De flutters liet ik achterwege. Wat ik wel deed was het aanpassen van de mouwen. Deze rimpelde ik bovenaan zodat er een soort pofmouw ontstaat. Ik vergat alleen de bovenkant iets te verhogen voor een echte pofmouw. Dus nu is het effect niet heel erg opvallend.

Panterprint stof
De gave zwart-witte panterprint stof kocht ik bij Babystofjes.nl. Ik koop niet zo heel vaak stofjes online, maar heb nu wel weer een stapeltje ingeslagen. Het voordeel is dat je precies kunt uitmeten hoeveel je nodig hebt en daardoor afgepast kunt bestellen. Als ik op de markt of in een winkel wat koop, koop ik voor de zekerheid toch al gauw een meter voor een kinderproject.

Mintgroene strijkapplicatie
Ik maakte het shirtje af met een strijkapplicatie van Morizo Design. De tekst ‘Cutie Pie’ koos ik zelf. Je kunt hier iedere naam of woord laten maken voor een klein bedrag. Scheelt je het aanschaffen van een eigen plotter. Super leuk! Ik heb ook nog 2 andere woorden laten maken. Deze volgen later! Het formaat van deze had achteraf nog wel iets groter gemogen. Al moet ik zeggen dat in het echt de tekst beter leesbaar is.

Speendoekje
En omdat ik de combintie van de panterprintstof met het mintgroene zo leuk vond, maakte ik er ook nog een speendoekje van.

Nette halsafwerking
Oja, let bij onderstaande foto’s vooral ook even op de nette halsafwerking. Dit deed ik met behulp van de uitleg van Sew Much Joy in deze video. Maakt het nog professioneler!

Ik vind het setje erg schattig geworden. Ze had het aan toen we haar 2e verjaardag vierden. Blij mee!

Verder:
Speentje Difrax
Lakboots Shoesme

2 reacties op “Minky rokje met top met rimpelmouwtjes”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: