Julianna rok (Kaatjes Naaisels) & gepimpt basic shirt

lrg_dsc00741Eigenlijk wilde ik afgelopen zomer al een Julianna rok maken voor mijn dochter, maar het kwam er niet van. Nu zag ik laatst een vriendinnetje van mijn dochter met een soortgelijk rokje lopen met een legging eronder. Ik kreeg gelijk zin om een winterexemplaar voor mijn dochter te maken!

Panterprint stofje
Een geschikt stofje had ik al, een zwart panterprint stofje. Wat het precies voor stof is durf ik niet te zeggen. Een soort viscose denk ik. Ik kocht het op de markt bij Megastoffen. Ik maakte van deze stof al eerder een legging voor de jongste. De stof blijft perfect zwart in de was:)

Patroon
Het patroon van de Julianna rok is een gratis patroon van Lily & Woody en Kaatjenaaisels. Je vindt het patroon hier. De maten lopen van 2j, 4j, 6j…..t/m 10j. Voor mijn 4,5 jarige knipte ik hem tussen de 4 en 6 jaar in. Dit was achteraf niet nodig geweest. Hij valt best lang vind ik. Maar dat geeft niet, dan past hij volgend jaar waarschijnlijk ook nog.

Oeps….
Bij het in elkaar zetten heb ik lekker zitten prutsen. Ik naaide de ruffel aan de bovenkant i.p.v. de onderkant. Lekker stom, gewoon niet goed opgelet! Dat kon ik dus weer loshalen…

Basic shirt
Bij de Zeeman kocht ik een basic shirt met lange mouw en een legging in dezelfde kleur roze. Het shirt pimpte ik met een strijkapplicatie van een panda. Ook naaide ik er mijn nieuwe zijnaadlabel in. Dat geeft net wat extra én het zwart komt zo terug. Over de legging doen we stoere zwart-witte kniekousen. Deze basic shirts zijn van goede kwaliteit. Ik had een tijdje geleden een bedrukt shirt bij een webshop besteld en ik zag in het label later dat deze ook van de Zeeman was. Het was een zwarte en hij blijft mooi. Niks mis mee en voor een prikkie!

speeltoestel kopen

2 reacties op “Julianna rok (Kaatjes Naaisels) & gepimpt basic shirt”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: